Tembak Saja

| Wednesday, September 05, 2012 | |
Kau kaya, hidup mewah dalam rumah besar sambil makan makanan yang sedap-sedap dan beralaskan pinggan perak. Jadi bila ada orang miskin membuat salakan bising di luar pagar rumah kau walau pun tiada kaitan dengan kau, kau tembak sahaja kepala mereka hingga bersepai tersembur isi otak ke muka anak cucu mereka. Kemudian jadikan darah mereka itu bahan untuk mencuci dinding rumah kau, supaya kau dapat diangkat sebagai seorang oportunis teragung. Sekian...

6 comments:

Telor Power Says:
September 5, 2012 at 10:06 AM

politik mmg kotor der

bukankosong Says:
September 5, 2012 at 10:10 AM


manusia kalau dah kaya mcm tulah

senang lupa diri

sepa Says:
September 5, 2012 at 10:53 PM

kejap bang. tak paham. nak tanya. ini puisi ke atau gurindam.?!

smbotak Says:
September 5, 2012 at 11:43 PM

TP : kita yang kotorkan

bk : nasib baik bukan semua.

sepa : kalau tambah note, jadi la lagu. hehe.

Myideakini [dot] com Says:
November 26, 2012 at 11:13 AM

Assalamualaikum...

Wah puisi dengan maksud tersurat dan tersirat...

Anyway MYideakini singgah & follow blog sini...

Dijemput untuk join segmen MYideakini....

Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

Terima kasih... :-P

Dewi Aja Says:
December 29, 2015 at 11:37 PM

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)