Mata Degil

| Wednesday, August 01, 2012 | |
Jam menunjukkan pukul 7:41 pagi. Aku yang baru tak sampai 20 minit duduk atas kerusi empuk ni dah rasa semacam. Air-con pulak dia punya hembusan dah macam nak bagi semua lelaki dalam bangunan ni punya telur kecut je. Rasa sedikit gelisah, badan macam sengal-sengal. Sendi lenguh. Kepala berat, otak lembik berkarat. Mandom gila.


Apa punya binawe, baru je selak dua, tiga helai mata aku dah start mengantuk. Garisan-garisan dengan teks depan mata aku ni kabur semacam. Ternyata, mesin blue print zaman sekarang dah makin kurang kualiti dalam memproses campuran ammonia.
Atau pun hari ni mata aku dah jadi satu-satunya anggota badan yang bersikap degil, enggan menurut perintah otak. Woi, pagi masih awal lagi la! Wake the fuck up!


-this is what I do for living...

8 comments:

Lady Windsor Says:
August 1, 2012 at 8:49 AM

ala ko..itu sindrom biasa la beb..aku pong! semalam mengantuk gila vavi! hari ni belum tahu...tengok pada mood..

SM Says:
August 1, 2012 at 9:27 AM

aku dalam mood malas babi...

Nizam.Ariff Says:
August 1, 2012 at 9:45 AM

aku syak ko terhidu banyak sangat ammonia dari kertas blue print tu...

Lady Windsor Says:
August 1, 2012 at 9:46 AM

aku pun..semalam paling teruk..spoil habis! semalam puasa aku zero sebab maki hamun mencarut segala bagai sebab kes kesilapan appointment tu...

SM Says:
August 1, 2012 at 10:01 AM

Nizam : dari mata turun ke hidung. bikin pedih je hidu lama-lama.

LW : hahahaa! pagi semalam aku nyaris terbaring atas jalan. tapi berkat bulan puasa aku cuma jerit `babi!' je kat driver pukimak tu. lepas tu, teruskan kehidupan dengan langkah steady.

sepa Says:
August 1, 2012 at 7:47 PM

tidur la mata... hehehe

bukankosong Says:
August 2, 2012 at 2:27 AM

normal la tuh

ada hari pagi tak bermaya

SM Says:
August 2, 2012 at 7:37 AM

sepa : mataku tidur, tubuhku jaga.

bukankosong : normaliti yang tak perlu.