The First Grader

| Monday, July 30, 2012 | |
Kita semua ada
...hak
...cita-cita
...semangat
...dan keinginan.


Dan ada satu sifat dalam diri kita yang tidak perlu ada, tetapi seringkali tersembunyi hingga kita sendiri tidak sedar akan kehadiranya. Perasaan ingin gagal. Tak perlu ada walau pun wujud dinding setinggi empat Gunung Kinabalu merentang di depan muka kita. Pasti kita boleh melangkahi dinding itu kalau kita sendiri tidak meletakkan had pada kemampuan dan betul-betul berkeinginan.


Lepas tengok trailer filem ni, aku yakin aku boleh letakkan filem The First Grader ni sebagai salah satu filem terbaik.




Sekian entri penuh kagum.


-Eh, kat Kenya ada polisi pendidikan percuma? Hebat. Sebab kat Malaysia sendiri nak hantar anak masuk taska pun dah beratus ringgit. Kimbet betul!

5 comments:

faraherda. razalan Says:
July 30, 2012 at 12:27 PM

Aku tak ley tgk video ko tu....

Nizam.Ariff Says:
July 30, 2012 at 1:26 PM

bukan mudah nak buat social/educational change...
silap-silap makan generasi baru boleh berjaya...

Lady Windsor Says:
July 31, 2012 at 12:14 AM

Beb aku pun x leh tengok video tu..hangen la!

sepa Says:
July 31, 2012 at 9:57 PM

dalam criter "The Men Who Stare at Goats", si hero renung dinding lamalama, berlari ke dinding dan melepasi...

*pendidikan percuma sangat patut. dan harus dimulakan dari sekarang...!!!

SM Says:
August 1, 2012 at 8:04 AM

MF : alamak, lupa pulak.

Nizam : contoh paling dekat, nak ubah sikap pemandu kita. kalau bersungguh, mungkin zaman cicit kita baru nampak kesannya.

LW : hahahaa.. ini filem memang best. kau google je tajuk filem ni.

sepa : lepas tu hero tu jadi double untuk criss angel. betul? sekarang memang sesetengah perkara ada yang patut dah boleh dapat percuma.