Puzzle

| Friday, July 27, 2012 | |
Sekarang ni bila kat ofis, aku jarang ada masa lapang yang betul-betul lapang macam hari ni. Kalau sekejap lapang, sekejap sibuk tu memang selalu la. Sekejap bangun, sekejap duduk, sekejap tidur.


Jadi, untuk mengisi masa lapang petang-petang Jumaat ni aku habiskan masa dengan merayau dalam internet dan secara tak sengaja telah jatuh cinta dengan satu web site. Web site yang membuatkan aku tersesat jauh. Makin lama aku redah, makin menarik pulak rasanya.


Ini adalah kesesatan yang aku sukai sebab aku tak perlu memaksa diri aku sendiri untuk mencari titik pulang. Biarkan. Aku suka hilang arah dalam dunia ni sebentar.


Jalan punya jalan, merayau punya merayau... Aku singgah sekejap kat satu section sebab rasa syok pulak menggentel benda ni. Boleh bikin ketagih. Lepas siap satu, aku buat yang lain pulak.
Keterangan gambar : This potrait was taken in Namecuna, a tiny village in a remote corner of northern Mozambique. I met this beautiful little girl as she was walking back home with her mother and baby brother. They'd spent the morning washing clothes in the nearby river. - Photo and caption by Lianna Scholes


Memang stim abis buat benda ni! Sekian...


-aku jumpa kat sini.

3 comments:

Nizam.Ariff Says:
July 27, 2012 at 4:53 PM

apa stim-stim nih....

tu budak lagi tu...

kakaka

sepa Says:
July 27, 2012 at 10:44 PM

rajinnyer ko merayau jauhjauh...! :D

SM Says:
July 30, 2012 at 11:33 AM

Nizam : ...jauhkanlah aku dari syaitan jelmaan ini. hahaha!

sepa : biar jauh, asal pandai balik rumah. hehee...