Bumi Berseni

| Friday, July 27, 2012 | |
Aku selalu godek Google Map. Kebanyakannya adalah bertujuan nak cari laluan atau lokasi tempat-tempat yang aku tak pernah pergi atau tak familiar seperti tempat kenduri kahwin, port mancing, tempat menarik yang tak ramai orang tau dan jugak atas sebab kerja.


Satu perkara yang baru aku perasan adalah, sememangnya ciptaan Allah tu sangat-sangat cantik kalau kita pandai mencari sudut yang terbaik untuk menelitinya.


Ini buktinya... Keputusan undian dalam pemilihan yang dimuatkan dalam  laman web National Geographic sempena ulangtahun NASA yang ke-40.


Tempat ke-5, Lake Eyre.

Tempat ke-4, Algerian Abstract.

Tempat ke-3, Meandering Mississippi.

Tempat ke-2, Yukon Delta.

Tempat pertama, Van Gogh From Space.

Sekian.


-aku jumpa kat sini.

7 comments:

Anonymous Says:
July 27, 2012 at 9:02 AM

Perghhh!! Memang cantik...tak terkata-kata...


LW

Rai Says:
July 27, 2012 at 10:10 AM

macam lukisan pun ada eh..dia ambik dengan kamera macam mana ah?

sori kalau soalan aku cam bodo je.. hahaha..

faraherda. razalan Says:
July 27, 2012 at 10:51 AM

Cantik tp dlm ms yg sama bt aku kecut perut. Bygkan bila semuanya binasa.

SM Says:
July 27, 2012 at 12:57 PM

LW : tak kata tapi taip.

Rai : ini imej satelit. biasa guna dalam remote sensing, mapping dll. takde hal...

MF : seriau. eh, tahun 2012 dah lebih separuh ni.

sepa Says:
July 27, 2012 at 10:07 PM

nak tanya. Van Gogh tuh location aper?

*aku peminat lukisan Van Gogh. :)

DuniakuAbstrak Says:
July 30, 2012 at 9:07 AM

khayal...keh3

SM Says:
July 30, 2012 at 11:32 AM

sepa : aku rasa bukan location, tapi mungkin sempena salah satu hasil karya van gogh kot.

*aku suka nyanyian john goh.

DA : makruh!