?

| Tuesday, July 17, 2012 | |
Menyambut kehadiran bulan Ramadhan dengan mengadakan jamuan makan?


(aku sengih sepanjang hari)

16 comments:

Rai Says:
July 17, 2012 at 12:42 PM

bila? pagi 1st ramadhan tu ke? aku nak join!! hahaha

garu kepala..

SM Says:
July 17, 2012 at 12:44 PM

kalau pagi 1 ramadhan, aku yang pertama tadah tangan baca doa makan. hahaa!

Nizam.Ariff Says:
July 17, 2012 at 12:54 PM

kita tukar...
jamuan berbuka puasa.

tapi kan, kalau buat di hotel, macam bermewah sangat dan macam membelakangi asas ramadhan yang sepatutnya mengurangi...

SM Says:
July 17, 2012 at 12:55 PM

Nizam : kat sini special beb, kalau nak bermewah-mewah dengan makanan... selamat datang ramadhan!

ralphrazaq Says:
July 17, 2012 at 1:31 PM

SM - macam bulan pose tu bulan kebulur plak apa laaa...opis ko ea?? hahahhaa..nasib baik big bos aku tawaduk. arini ada bacaan yassin dan tahlil sempena nak celebrate ramadhan..eerr makan2 pun ada jugak tp xd la mewah pun..minum petang je

SM Says:
July 17, 2012 at 1:33 PM

ralph : eh, alamak! aku baru perasan yang tradisi baca yaasin tiap hari jumaat kat ofis aku dah takde. tiba-tiba ghaib. aku pun lupa der... (double sengih)

ralphrazaq Says:
July 17, 2012 at 1:36 PM

SM - hebatnye tiap2 jumaat baca yassin..masa aku sekolah menengah dulu yela tiap ari jumaat baca yassin..kat opis xd..cuma setiap pagi ada bacaan doa je.

SM Says:
July 17, 2012 at 1:43 PM

hebat, tapi hangat tahi ayam je. lepas tu aku sendiri pun lupa. haha...

sepa Says:
July 17, 2012 at 1:45 PM

aku... kurma ngan air hujan je la... tak gitu Nizam.?! (apsal kat site lain, aku kena pggl ko Nizam, bukan Dino...)

SM Says:
July 17, 2012 at 1:46 PM

sepa : kurma? iklan kurma yusof taiyoob kat tv memang best sebab ada mata perempuan cantik. motif?

Nizam.Ariff Says:
July 17, 2012 at 2:42 PM

motif kurma dengan mata cantik?
mahu memesongkan niat makan kurma kepada niat bersyahwat... hahaha

Ujie Says:
July 17, 2012 at 4:20 PM

Sape anjurkan?
Kena sekolahkan semula tu..

sepa Says:
July 17, 2012 at 9:49 PM

kurma sebenarnya adalah sunnah money... sepatutnya, kurma dijual hanya pada satu harga saja...
beras pun... tetapi dah dimanipulasi oleh dak saudagar sekular.!

aku tak berkenan nak beli kurma dak YusupTayob nih... sebab dia jual lainlain rega... boleh jatuh riba...

chewah... berceramah pulak ustaz sepa eh.! hehehe...

Telor Power Says:
July 18, 2012 at 8:15 AM

sama juga di tempat aku ni, makan, makan,makan...

ralphrazaq Says:
July 18, 2012 at 8:48 AM

sm - alaaa ni dorang pun nak buat makan2 la jumaat ni...ciss!!

p/s jumaat ni plak aku cuti..ppffff!!

SM Says:
July 18, 2012 at 1:54 PM

Nizam : jadi aku kira iklan tu sangat sesuai ditonton lepas terawikh? ceh!

Ujie : pakatan di ofis. hahaaa...

sepa : 30 minit bersama ustaz sepa. nak kira manipulasi ni bukan takat kurma je bai. banyak lagi la. 30 minit tak cukup.

TP : hidup untuk makan. selagi hidup, selagi tu la kita kena makan.

ralph : hahahaa! ni nyesal tak dapat join ke? takpe, jamuan raya mesti lagi meriah gaban punya...