Bijak vs Pandai

| Monday, July 23, 2012 | |

Pandai : Weh, dulu masa study lu berlagak sangat dengan gua kan sebab selalu dapat 4 flat.


Bijak : Ha, tau takpe. Gua lahir je memang dah cerdik.


Pandai : Ok, kalau macam tu lu jawab soalan geografi gua ni.


Bijak : Silakan, soalan sains darjah 6 pun gua tak heran.


Pandai : Katakanlah gua duduk kat apartment Seksyen 7, Shah Alam yang sebelah sekolah tu. Kalau gua nak pergi i-City ikut gate depan, ada berapa simpang gua kena tempuh kalau ikut laluan paling dekat?


Bijak : Lapan kot.


Pandai : Salah!


Bijak : Habis tu berapa?


Pandai : Sorry, gua tak biasa berkawan dengan orang bodoh yang mengaku pandai ni. Chow!

Bijak : Gampang...!

10 comments:

Nizam.Ariff Says:
July 23, 2012 at 5:01 PM

gua teka 5 je... betul?

lu jangan gatal nak kata 2 je: kanan dan kiri.

bukankosong Says:
July 23, 2012 at 9:35 PM

mana tau salah?

entah betul dia jawab

reen afny Says:
July 23, 2012 at 9:39 PM

tak tahu. tak pernah gi ;(

reen afny Says:
July 23, 2012 at 9:41 PM

tak tahu. tak pernah gi ;(

Ujie Says:
July 24, 2012 at 8:56 AM

nyata..4 flat tak menjanjikan kita jd 'profesor serba tau'.

*alasan bg org2 yg tak dpt 4 flat mcm saya..

SM Says:
July 24, 2012 at 10:06 AM

Nizam : haha... salah atau betul, takde hal punya.

bukankosong : dia saje nak pekena orang yang bodoh sombong.

reen : ok, soalan sama tapi tukar lokasi.

Ujie : alamak, aku pun tak pernah merasa 4 flat. hahahaa!

Rai Says:
July 24, 2012 at 11:17 AM

kesimpulannya orang bijak tak pandai kira simpang..wakaka..

aku tak penah dapat 4flat gak..tapi duk flat tingkat 4..aci lah kot kan..

SM Says:
July 24, 2012 at 1:02 PM

Rai : mungkin bijak ke arah lain kot. bijak menipu... haha!

sepa Says:
July 24, 2012 at 10:08 PM

pandai adalah org yg apabila menyelesaikan masalah dengan memindahkan masalah kepada org lain.
bijak pula menyelesaikan masalah dengan menghilangkan masalah... (falsafah sket... hehehe...)

*aku pernah ke iCity, tp tak kira la pulak braper bijik simpang. pokok lampu ko tak tanya.?!

SM Says:
July 25, 2012 at 10:32 AM

sepa : aku rasa, kalau tanya macam tu, mau berbuih mulut dia sampai raya tahun depan.