Maruah dan Tuduhan Zina

| Thursday, May 03, 2012 | |
Assalamualaikum, dan salam sejahtera buat semua. Moga hari anda disinari cahaya kebahagian dari ubun-ubun hingga ibu jari kaki hendaknya.


Terus kita kepada isi yang hendak aku sampaikan. Lewat masa kini, kita seringkali dikejutkan dengan berita-berita separa lucah yang boleh mandatangkan keaiban kepada pihak lain, terutama bagi mereka yang bergelumang dengan najis-najis politik. Sebagai suami (atau isteri), aku takkan dapat menerima jika ada pihak-pihak yang membuat tuduhan zina terhadap pasangan aku, walau pun apa yang dilakukan oleh pasangan aku itu telah terbukti kesalahannya.


Ini kerana, tuduhan-tuduhan itu telah dilakukan secara terbuka dengan bukti-bukti yang memalukan. Seterusnya menjadi tatapan dan bualan umum. Jadi, terserah kepada aku untuk mempertahankan maruah aku dan keluarga aku daripada terus dipermainkan dan dipergunakan oleh pihak lain semata-mata atas kepentingan mereka sendiri. Untuk itu, aku sanggup menjadi pembunuh! Biarlah darah menjadi penentu kepada sesiapa yang berani mempermainkan maruah orang lain.


Ini sudah serius. Pada aku, maruah bukan boleh menjadi bahan untuk dipolitikkan! Motherfucker...!


Sekian entri sekitar politik semasa

31 comments:

ralphrazaq Says:
May 3, 2012 at 12:13 PM

tajuk muka depan Utusan..hahaha!!! gambar lagi tak menahan..bodoh punya pengarang!!

Pok Amai-Amai Says:
May 3, 2012 at 12:18 PM

Klu aku, aku mls nak lyn hal2 politik nie. Mmg aku bolayan la beb. Msg2 nak jatuhkan msg2. Nape aku nak menyibuk? Sana kotor, sini pun kotor. Tapi at the end, diorang stil senang. Holiday g oversea. Rumah2 besar. Anak2 syok enjoy g club. Ape yg diorang pk psl rakyat? Hampeh la beb. Klu mcm nie gaya, baik aku jaga maruah org yg dah buang bayinya sendiri. Yelah, dah diorang pun diaibkan jugakkan? Dahlah buat dosa (zina). Pastu dosa bunuh pulak. Pastu wartawan g heboh2. Yg masyarakat lak dok ngutuk. Bukan nak saiko bdk tu kembali ke jln yg benar ke ape ke.

Entahlah. Baik aku jaga maruah rakyat marhaen mcm aku dr aku sibuk nak jage maruah org politik. Lagi GRANDMOTHER/GRANDFATHERFUCKER!!!!!

SM Says:
May 3, 2012 at 12:19 PM

itu antara tugas utama pengarang akhbar zaman sekarang, iaitu menjadi orang yang tak punya maruah. kalau aku jadi orang yang berkaitan dengan pertuduhan itu, kau akan dapat jumpa aku di penjara dengan sabitan kes 302.

SM Says:
May 3, 2012 at 12:20 PM

MF : itu kalau aku ditempat orang yang kena tuduh... wah, tahap kemarahan kau agak memuncak dengan kata makian berhuruf besar.

ralphrazaq Says:
May 3, 2012 at 12:25 PM

itulah...suka hati dia la nak ber'blowjob' ke hape ke...hahahahhahahhaha!!!!!!

SM Says:
May 3, 2012 at 12:31 PM

ralph : aku tak tau apa tu `kerja meniup' sebab zaman sekolah aku front page semua banyak gambak gambar pemandangan. sekarang? macam-macam ada... macam keparat!

ralphrazaq Says:
May 3, 2012 at 12:39 PM

hahaha!!! kalau translate sebijik Melayu memang la terjemahan dia 'kerja meniup' hahaha..

SM Says:
May 3, 2012 at 12:43 PM

ralph : kalau tiup belon atau bubble gum tu aku tau la, memang kepakaran aku sejak sekolah lagi. juara sukaneka peringkat nasional!

Telor Power Says:
May 3, 2012 at 12:43 PM

umat akhir zaman mmg begitu, yang zalim akan dipandang mulia. tambah pula ada kalau kes2 memalukan org

ralphrazaq Says:
May 3, 2012 at 1:50 PM

pemikiran suci murni..i like

reen afny Says:
May 3, 2012 at 2:03 PM

haha baru lak paper bhai... haha yeke. tapi rasa macam jijik pun ada. baek beli magazine ke, banyak sikit gambar2 menarik. ye tak.... hehe

reen afny Says:
May 3, 2012 at 2:04 PM

** baru LAKU

SM Says:
May 3, 2012 at 2:24 PM

TP : mujur bukan gua, kalau tak... pisau sentiasa di tangan.

ralph : selamanya fikiran aku ini kekal suci dan murni sambil dihiasi dengan taman.

ra : laku? macamana dengan persepsi masyarakat?

NenetPenne (NP) Says:
May 3, 2012 at 3:19 PM

kalau kita tak nak wartawan heboh2kan..jangan berzina, jangan buang bayi, jangan bunuh bayi...

dah jadi citer, dipertontonkan lah untuk kita...kalau kita tak dipertontonkan dgn menda2 mcm tu adakah kita tahu menda ni terjadi kat luar sana? sometimes it can be pengajaran untuk mereka yang ada ciri2 nak buat mcm tu... tengok pada sudut yang positif... fikir dulu before melakukan sesuatu..

janganlah nak salahkan wartawan pulak bila depa buat laporan pasal kes2 buang bayi mcm tu...

dalam dunia ni tak kan nak pertontonkan yang indah2 jer...

biasalah manusia, dah buat mcm2 baru nak insaf segala bagai..baru nak bagi kaunseling..baru nak terima kaunseling bagai.. apsal before that tak terfikir?? sebab kita fikir oooh dia tak akan buat menda2 mcm tu..

mcm orang hisap dadah kan??? dah bagi jalan untuk insafkan diri..siap kauseling bagai..tapi lepas keluar?? what happen? cakap memang senang tapi cuba lakukan?? cubalah... saya doakan mereka berjaya dalam usaha murni mereka tu..

NenetPenne (NP) Says:
May 3, 2012 at 3:21 PM

SM
kita bukan hidup dalam dunia politik yer... kita tak tahu cemana..so diam2 sudahlah tak payah nak fuck sana sini dgn statement kau nih...

SM Says:
May 3, 2012 at 3:34 PM

...

SM Says:
May 3, 2012 at 3:37 PM

ini bukan pasal kes buang bayi la. aku bercerita pasal mempertahankan maruah. aku bertanggungjawab mempertahankan maruah aku, keluarga aku, kawan-kawan aku daripada dipermainkan sesuka hati oleh orang yang berkepentingan. sila baca entri dengan lebih teliti daripada membaca komen yang datangnya kemudian daripada entri.

Pok Amai-Amai Says:
May 3, 2012 at 3:53 PM

Heheheheh...a`ahlah Net. Nape komen U lari dari entri SM nie? I pun speechless. Komen I tu actually sinis tau....Jgn take serious.

Huhuhuhu.

ralphrazaq Says:
May 3, 2012 at 3:56 PM

sm - suci la sangat kan?

sebab jadi tajuk muka depan sebab orang tu orang politik dan pilihanraya makin dekat..ala, kalau nak diikutkan org2 berpengaruh ni sume ada skandal tapi takde plak isu tu digembar-gemburkan kan? dan kenapa isu azmin aje yg diceritakan? datuk/dato' lain lagi hebat skandal tp takde plak bocor..nampak sangat pedajal..ceh ape da..

SM Says:
May 3, 2012 at 3:59 PM

MF & NP : heheee, bawak bertenang semua. mungkin aku tersilap susun ayat kot. jadi maksud kurang sampai. takpe. biasa la, tengah emosi.

ralph : ha, aku pun harap kau bawak bersabar jugak. dan isu `public breast feeding' tu pun aku masih tak jelas lagi. aku pun tak tau bila isu ni tubik.

Pok Amai-Amai Says:
May 3, 2012 at 4:02 PM

Yelah. Aku syak, ko emosi sgt. Hahahaha!

SM Says:
May 3, 2012 at 4:03 PM

MF : mohon maaf semua, akan cuba diperbaiki pada masa akan datang...

ralphrazaq Says:
May 3, 2012 at 4:06 PM

sm - dah lama isu ni tubik..ko je tak perasan..

parti politik saling pedajal antara satu sama lain..dulu isu khairy dgn maya karin..hahaha

SM Says:
May 3, 2012 at 4:08 PM

ralph : tak sabar siot aku nak tunggu pilihanraya. masa tu aku plan nak jual cendol la...

NenetPenne (NP) Says:
May 3, 2012 at 5:12 PM

aku kan suka keluar baris..actually menda mcm ni bersangkut paut... pasal zina akan membawa kepada mengandung dan buang anak..

kalau orang politk dan politik kan isu zina sesama mereka, then its their problem unless bukan jadi kat keluarga kau.. kau ingat orang politik heran sangat dgn isu2 mcm ni? kita ..eh bukan kita, aku tak heran dgn benda2 mcm ni...

tapi tak ada siapa nak politikkan pasal kau sebab kau bukan politician pun... kan... and harap menda mcm ni tak terjadi dalam keluarga kau..

SM Says:
May 3, 2012 at 5:16 PM

point aku kat sini sebenarnya takde sangkut paut dengan buang bayi, mengandung atau bla, bla, bla... yang penting adalah (diulangi) maruah aku, keluarga aku dan kawan-kawan aku. itu saja. kalau aku nak bising-bising benda yang orang lain dah kecohkan macam buang bayi dan bla, bla, bla tu... lain kali je la.

maaf, kalau ada kesilapan aku di sini.

Telor Power Says:
May 3, 2012 at 8:05 PM

gua cuba ingatkan diri gua juga sebenarnya...dan gua juga bukan jenis begitu, walaupun jumlah yg sangat minor

Aku Says:
May 3, 2012 at 10:58 PM

aku bukan jenis suka maruah yang dipolitikkan.

dan sampai sekarang aku tak daftar sebagai pengundi pun... aku malas nak beratur nak conteng kertas undi... dia org nak undi aku, jumpa aku di rumahlah... nyusahkan aku je...

ya, aku memang teruk (dari segi politik)

SM Says:
May 4, 2012 at 7:52 AM

TP : sama-sama kita jaga.

Aku : tak pangkah tak semestinya teruk. kalau pergi pun, tapi pangkah orang yang salah, apa guna.

Kasih Nur Ain Says:
May 4, 2012 at 8:49 AM

ya..bila maruah diperdagangkan hanya kerana kuasa yg tak seberapa menjadikan manusia dimukabumi skrg terlalu bodoh..
klu dulu sejarah mahsuri menjadi landasan.bukan saja 7 keturunan mendapat tempais tp smpi skrg diperkatakan...
jadi bagaimana pulak cerita separa lucah dan porno yg dipertontonkan zaman skrg...
apa mungkin isteri, anak2, mak saudara, sepupu sepapat..ketawa dalam kesuraman..mungkin juga cucu, cicit hidup dalam kepayahan..hanya kerana kuasa dan wang..

SM Says:
May 4, 2012 at 10:16 AM

KAN : kesimpulannya, jangan main-main dengan benda ni.