Darjat Warganegara

| Friday, May 04, 2012 | |
Aku rasa, status kita sebagai warganegara di sini boleh membuatkan kita rasa darjat kita ni lebih tinggi daripada manusia lain yang datang dari luar sana ke sini untuk mencari rezeki.


...rentetan babak petang semalam di Giant Kinrara antara seorang pelanggan dengan pengawal keselamatan.


Sekian entri pagi Jumaat.

12 comments:

ralphrazaq Says:
May 4, 2012 at 8:40 AM

terasa aku..

Pok Amai-Amai Says:
May 4, 2012 at 10:04 AM

Yeke? Ko nie suke nak kaitkan semua org. Ntah2, org tu je yg rs kasta die tinggi. Aku tak rs pun sbb aku baru pas dikuli2kan bangla. Bangla kedai perabot tu eksen siot. Ckp dgn aku pun nak tinggi2 sore. Walhal, sape pelanggan, sape penjual sbnrnye nie? Konpius aku. Suke ati aku la nak tny brg yg aku nak beli tu byk mane. Aku bkn org kaye nak beli brg mcm tu je. Mst nak kene tny itu ini. Adehh...

SM Says:
May 4, 2012 at 10:15 AM

ralph : bukan kau la...

MF : bila aku sengaja mentiadakan perkataan `kebanyakan' dalam entri aku, maka jadi la statement pukul rata. macamana, kau pun turut terasa kan? kalau dulu aku selalu letak perkataan kebanyakan, tapi tetap disalahertikan. sekarang aku pukul rata je semua. macam semua orang.

ralphrazaq Says:
May 4, 2012 at 10:52 AM

SM - kau tu yg tak paham komen aku..entri kau ni membuatkan aku terasa hati..kadang-kadang mulut/ perbuatan aku dekat dorang jahat..paham?

SM Says:
May 4, 2012 at 10:59 AM

ralph : ok, aku minta maaf. aku cuma utarakan pendapat aku berkaitan kejadian yang berlaku depan mata. sorry beb...

ralphrazaq Says:
May 4, 2012 at 11:07 AM

SM - takde la terasa hati sampai kaw2..terasa sikit2 je..hehehe

SM Says:
May 4, 2012 at 11:08 AM

ralph : biasa la, apa yang aku nak suarakan tak puas hati, sini la tempatnya. kalau ada kawan-kawan yang terasa hati, cepat-cepat bagitau. aku minta maaf.

ralphrazaq Says:
May 4, 2012 at 11:10 AM

sm - ok bro...pendeknya entri kau..ku fikirkan ada video tadi hehe

SM Says:
May 4, 2012 at 11:13 AM

ralph : sebab buat masa ni aku tak fikir panjang...

Telor Power Says:
May 4, 2012 at 8:36 PM

ramai warga asing sekarang sudah sama level dengan orang yang berstatus warganegara

fingerkontot. Says:
May 5, 2012 at 2:17 AM

tinggi sangat ke darjat berwarganegarakan malaysia ni?

SM Says:
May 6, 2012 at 11:47 AM

TP : jangam main2, nampak je macam tu tapi kalau jawab add math, selamba je...

fingerkontot : kau patut tanya brader berlagak yang nak sepak guard tu.