Ubahsuai

| Wednesday, April 04, 2012 | |
(SelangorTimes; March 30 - April 1, 2012; Issue 67)


Pergh! Gila babi betul la orang tua yang selalu pakai songkok ni. Dia punya pejabat pun besar dia lebih tiga kali ganda built-in area rumah aku. Apa lagi yang tak puas hati. Kalau aku la kan, buat interior design yang berkonsepkan rumah kampung. Maknanya, semua staff akan buat kerja sambil bersila atas lantai. Nak baring-baring atau meniarap pun takpe, yang penting suasana tu mau santai.


Lepas tu, dia punya kos nak renovate ruang pejabat je dah lebih dua kali ganda harga rumah aku. Kalau separuh daripada duit tu bagi kat orang-orang macam aku, senang-senang je dua keluarga dapat beli rumah flat PKNS tunai!


Harap je pakai songkok, tapi bangang nak mampus!!!


Sekian!

11 comments:

Fahmi Ismail Says:
April 4, 2012 at 3:35 PM

IR Iskandar Samad tu ADUN kawasan aku mengundi tu...banyak kali jugak mai lot kawasan gerai abah aku dekat Pandan Indah

SM Says:
April 4, 2012 at 4:04 PM

ok, gua respek dia untuk itu.

Pok Amai-Amai Says:
April 4, 2012 at 4:30 PM

Adeh!

SM Says:
April 4, 2012 at 4:32 PM

MF : ni apa kena adeh pulak ni? kalau tak beli sofa, aku rasa dapat jimat banyak. masing-masing bersila!

Pok Amai-Amai Says:
April 5, 2012 at 10:20 AM

Maybe pejabat die tu nak buat ruang utk solat jemaah la beb. Sangka baik.


Kuikuikuikuikuik....

Telor Power Says:
April 6, 2012 at 1:36 AM

ok aku follow MF bersangka baik

SM Says:
April 6, 2012 at 7:53 AM

MF : ruang solat lagi la jimat. cuma bentang karpet je. tak pun dia beli karpet bersulam sutera kot.

TP : gua tak boleh la nak sangka baik selalu.

reen afny Says:
April 7, 2012 at 1:19 PM

membazir jek renovate mahal2. tapi bagi dorang sanggup spend duit untuk sedap mata memandang kira berbaloi kot.

SM Says:
April 8, 2012 at 8:29 PM

ra : peduli apa. bukan duit diorang pun,

NenetPenne (NP) Says:
April 9, 2012 at 2:10 PM

i tak nak komen apa2 sebab kang salah komen, berdosa

SM Says:
April 9, 2012 at 2:20 PM

dosa basah ke dosa kering?