Selipar dan Mouna Guru

| Saturday, April 14, 2012 | |




Satu perkara yang aku perasan tentang filem yang berdurasi selama lebih kurang dua jam setengah ini adalah, aku tak pernah nampak mamat ni sarungkan pakaian lain kat kaki dia selain selipar jepun. Pergi kedai nak buat panggilan telefon, makan kat warung, bergaduh dengan kumpulan lain kat tengah jalan, join mogok pelajar, pergi kelas atau masuk balai polis... Semuanya dia bantai pakai selipar je.


Suatu unsur realiti dalam kehidupan masyarakat kelas pertengahan yang telah diadaptasi dengan cemerlang melalui cereka skrin. Aku tak rasa yang kaki Aaron Aziz dapat bertahan dalam keadaan ekstrim dalam jangka masa endurance sepanjang tempoh pengambaran, macam mamat ni. Sebab tu aku rasa ibu jari kaki dia pun perempuan kat Malaysia ni anggap seksi.


Ahahaahaaaa...! Apa pun, I love tamil movie! Fucking real, dowh!


Sekian entri malam minggu sambil baring layan tamil movie.

10 comments:

Lady Windsor Says:
April 14, 2012 at 11:21 PM

1st!

First aku tengok muka mamat ni (belum baca entry lagi) haku dah agak ini musti ko nak cakap pasal citer Tamil. Lain kali roger aku bila citer nak start, aku belum hafal pasal siaran citer Tamil ni.

Jimat bajet betul citer ni, hero pakai selipar getah bilik air je...Aron Ajis tengok musti meleleh air hidung..

SM Says:
April 15, 2012 at 12:08 AM

nak roger menda! tayangan kat tv tu bukannya ikut kau punya jadual hidup pun. takpe, filem baru seminggu...

Telor Power Says:
April 15, 2012 at 2:02 AM

owh ini anak murid master tandori payat ni.

Lady Windsor Says:
April 15, 2012 at 5:35 AM

hello, tujuan aku nak suruh ko roger aku tu adalah sebab aku nak ikut waktu siarannya lah pun, kalau ikut jadual hidup aku tak payahlah aku minta ko roger eh..kalau ikut jadual hidup aku, aku akan tonton cerita tamil ini jam 3 pagi sambil layan vampire tepi tingkap sambil hirup kopi!

SM Says:
April 16, 2012 at 7:46 AM

TP : lu jangan main-main bai. belum bukak langkah, baling pakai selipar pun semua samseng lintang-pukang cabut!

LW : orait beb, nanti aku roger. ch951 ha...

Lady Windsor Says:
April 16, 2012 at 7:57 AM
This comment has been removed by the author.
Lady Windsor Says:
April 16, 2012 at 7:58 AM

Noted and tq! Selalunya pukul berapa tayangannya? Aku belum dapat rentak citer Tamil ni sebab tv rumah aku dikontrol oleh makhluk bernama pocoyo dan agen oso...

April 16, 2012 7:57 AM

SM Says:
April 16, 2012 at 8:00 AM

pukul berapa tu tak menentu sebab akan rotate sepanjang 24 jam tu dengan filem yang lain. nak tengok jam 3 pagi pun ada jugak.

NenetPenne (NP) Says:
April 19, 2012 at 5:00 PM

citer melayu ada yang entah hapa2...
hai malam2 nak tidor pun masih bermekap
students pi kelas pakai heels dan berseluar jeans, dah tu terpampang logo Uitm.. errr uitm mana boleh pi kuliah pakai jeans ya...kalau u tu students full time...

ibu jari aaron aziz seksi? errr taksub nya...

SM Says:
April 19, 2012 at 5:16 PM

NP : kalau cagu dah tak seksi. hahahaa!