Batang Besi

| Wednesday, April 18, 2012 | |
(Sinar Harian edisi Selangor & KL, 18 April 2012)


Disebabkan kegagalan penguatkusaan dan sistem perundangan syariah/sivil di negara ini, aku berharap sangat kalau gerakan pembebasan umat yang sebegini akan menular dari utara di Perlis hingga ke timur di penghujung negeri Sabah. Sebaik sahaja semangat ini membara hingga ke dalam hati nurani para pemuda kental seluruh Lembah Klang, insya-Allah aku mungkin orang pertama yang bakal menjulang batang besi ke udara. Sekian entri amaran kepada perlakuan songsang dan kegagalan sistem.

19 comments:

ralphrazaq Says:
April 18, 2012 at 11:20 AM

ada dalam metro hari ni.

SM Says:
April 18, 2012 at 11:23 AM

muka aku ada dalam metro minggu depan. hahahaa!!!

ralphrazaq Says:
April 18, 2012 at 11:28 AM

eleh

SM Says:
April 18, 2012 at 11:30 AM

time tu aku nak mintak maaf sebab tak dapat turunkan autograf sebab...

ralphrazaq Says:
April 18, 2012 at 11:32 AM

selalunya mak nyah ni mulut macam gampang...sebab tu kot dia pukul dengan besi..hahaha biar bagi lurus balik

SM Says:
April 18, 2012 at 11:35 AM

tapi ini bukan ada satu kes je, mungkin sekarang dah muncul kumpulan yang menjadikan maknyah sebagai sasaran dengan nama Geng Anti Mak Nyah. power tak nama tu? aku rasa boleh daftar jadi NGO.

ralphrazaq Says:
April 18, 2012 at 11:41 AM

yeh? kalau boleh didaftarkan lepas ni muncul pulak kumpulan anti Gay, anti Lesbian, anti Pengkid..

mak nyah dekat area Bukit Bintang (kalau tak silap aku) tu ape kes plak? yang suka-suka hati nak lepuk perempuan? Gila ea? Dah campak Tg Rambutan ke belom?

Pok Amai-Amai Says:
April 18, 2012 at 12:05 PM

Manusia bodoh. Tekalah mana2 pun.

Lady Windsor Says:
April 18, 2012 at 1:13 PM

Ko kuar Metro minggu depan? ok aku mesti cek ni...

SM Says:
April 18, 2012 at 1:36 PM

ralph : ada pulak kes macam tu, suka hati je lepuk!

MF : manusia bodoh ada di mana-mana.

LW : ya, tajuk sama tapi gambar ada muka aku. hahahaa!!!

Rai Ourkizuna Says:
April 18, 2012 at 1:40 PM

aku sakit hati sebab kena kongsi jamban dengan maknyah..kalau tiba2 dia dapat hidayah lepas berak nak serang pompuan sapa nak jawab? gila betul!

SM Says:
April 18, 2012 at 1:42 PM

Rai : ai, kau biar betul. kalau betul, ini sudah berat. gila!

ralphrazaq Says:
April 18, 2012 at 1:42 PM

sm - oooo..kiranya kau tak tau la cerita pasal mak nyah tu..

SM Says:
April 18, 2012 at 1:47 PM

ralph : tak tau, faham-faham je la aku ni mana nak baca paper sangat. tadi tengah tunggu servis belalang tempur, `ter'beli pulak sinar.

ayuh warga daratan nusantara sekalian! ayuh kita bangkit dan hayun batang besi ke udara!

Lady Windsor Says:
April 18, 2012 at 4:26 PM

ok aku mesti baca!ko biau betul beb...

NenetPenne (NP) Says:
April 18, 2012 at 4:53 PM

kenapa nak pukul maknyah.
kalau pukul dia pun, dia tetap tak berubah..
cuba pujuk dgn kata2
haa kan tak pasal2 si pemukul masuk lokap
batang besi tak best
batang buruk best tapi aku tak suka..
opssss kueh batang buruk laaaaaaa

SM Says:
April 18, 2012 at 5:21 PM

NP : hempuk je ubatnya. raya lama lagi la...

NenetPenne (NP) Says:
April 19, 2012 at 4:53 PM

kenapa nak hempuk mereka?
zaman nabi musa dulu yang ada kaum gay, ada ke nabi musa hempuk mereka?

SM Says:
April 19, 2012 at 5:14 PM

aku lebih tujukan kutukan ini kepada si mak nyah tu dan juga kelemahan penguatkuasaan.