Pemalas!

| Monday, March 12, 2012 | |
Apa punya stail la budak-budak sekarang. Pemalas nak mampus! Kalau keyboard tu dah ada depan mata, tak payah la nak taip ikut short cut. Apa, jari tu tak cukup sepuluh ke? Tak pun mata QWERTY tu tak cukup. Entah, ini la namanya pemalas kuda kayu...


Itu satu hal. Satu lagi masalah, ejaan pun diorang nak buat main-main. Kepala bana dia la. Mencik la, langsung xley hapdet! Bebal!


Sakit mata, sakit hati gua nak baca. Salah satu sebab kenapa gua jarang jalan-jalan dalam alam virtual ni. Again, the duck is fucked! No, you're the fucking duck. And you fucked yourself.... And your own mother language.


Apahal, lu nak kata gua pun sama jugak ke sebab campur English dengan Bahasa dalam satu ayat? Tak, gua tak sama sebab gua bukan pemalas babi, nak menaip pun main sekerat-sekerat. Gua rasa lebih baik lu potong semua lu punya jari elok-elok, boleh buat buah dam haji. Lagi bagus daripada lu jadi manusia pemalas babi.


Tak guna comel kalau pemalas!


Sekian, sekian, sekian!!!

33 comments:

ralphrazaq Says:
March 12, 2012 at 2:54 PM

hahahahaha!!! ada je benda buat kau panas kan? dah nama pun budak, memang la macam tu..nanti dah masuk alam dewasa baru dia sedar hahaha

SM Says:
March 12, 2012 at 2:57 PM

budak? aku bahasakan budak sebab cara mereka tu. naik juling mata aku nak baca. haramjadah betul la...

ralphrazaq Says:
March 12, 2012 at 3:11 PM

sm - perempuan ea?

SM Says:
March 12, 2012 at 3:37 PM

ralph : sama je, ini tiada kaitan dengan gender.

ralphrazaq Says:
March 12, 2012 at 3:40 PM

sm - bunyi macam reen je hahaha...kau sound tepek je weh..bagi dia sedar diri

SM Says:
March 12, 2012 at 3:42 PM

ralph : wei, bukan reen la. apa la... ini orang lain yang di luar lingkungan sosial aku. sama ada fuckbook atau blog. yang kawan-kawan aku semua ok. sebab tu aku pilih korang jadi kawan. hahahaa!!!

ralphrazaq Says:
March 12, 2012 at 3:44 PM

sm - hahahaha tak bukan itu maksud aku...reen pun kadang2 stail dia cam2 tapi bukan selalu la aku tengok status meroyan dia kat fb tu hahahaha..

nak gak kau kawan dengan aku kan? hahahaha!!!

SM Says:
March 12, 2012 at 3:46 PM

ralph : oh, reen ok je. takde hal punya. kau skodeng dia meroyan, patut la kena ketumbit kat kaki. hahahaa...!!! aku kawan dengan orang yang mudah aku `baca' hasil taipan mereka. yang payah sangat tu, babai je la...

ralphrazaq Says:
March 12, 2012 at 3:50 PM

sm - itu bukan ketumbit la..cis...!! itu dah macam lumut yang tumbuh kat kaki aku je..hahaha

SM Says:
March 12, 2012 at 4:04 PM

ralph : power ar kau! lumut pun tumbuh kat kaki! boleh masuk majalah mastika ni!

ralphrazaq Says:
March 12, 2012 at 4:07 PM

sm - baca betul-betul kenyataan aku tu...'macam lumut'..hahaha..

Lady Windsor Says:
March 12, 2012 at 4:18 PM

SM
Skang neh twend ler type gni, ktrg x sker taip pjg2 dowh..lau abg x sker, abg blh blah..ekekekeke


SM musti ko muntah kedarah kalau terima sms macam ni kan....hahahaha...

SM Says:
March 12, 2012 at 4:35 PM

ralph : kalau macam lumut, sejenis alga ke? seriau pulak aku imagine...

LW : serius najis, aku tak faham... kalau sms pun kadang2 aku ambik masa nak fahamkan.

NenetPenne (NP) Says:
March 12, 2012 at 4:43 PM

bukan semua orang faham maksud ayat shortcut2 tu...

kalau dalam hp, kenalah shortcut tapi kalau short sangat melampau lahhh...

SM Says:
March 12, 2012 at 5:06 PM

NP : dalam handphone aku tak kisah. ini keyboard dah depan mata pun nak `potong pendek' jugak? menyusahkan aku nak eja je. dah macam aku ni buta huruf pulak. hahahaa!

Lady Windsor Says:
March 12, 2012 at 5:40 PM

SM,
Hahaha..aku dah agak ko musti terhegeh-hegeh kan nak faham. Aku kalau terima sms macam tu memang senak mata nak membacanya. Bukan style aku nak buat ayat pendek2 sebab aku dah hampir 18 tahun dok menulis gaya full...kehkehkeh?


NP,
Kadang2 I guna juga shortcut tengok pada space. Mana yg sesuai dishortcut, kita shortcutkan or else type in full words...tapi kalau hal ptg memang kena type full..

SM Says:
March 12, 2012 at 5:45 PM

LW : macamana pulak dengan kes yang saje-saje tukar ejaan? contoh `benci' jadi `mencik' atau `saya' jadi `saia'? atau yang paling simple `ni' jadi `neyh'. rasa macam nak tempeleng laju-laju pulak.

Lady Windsor Says:
March 12, 2012 at 7:33 PM

mencik tu ok, itu gaya manja tewww ekekeke... manakala saia dan neyh memang bidaah...

Telor Power Says:
March 12, 2012 at 7:40 PM

aku suka guna shortcut perkataan juga tapi kalau contoh 'benci' jadi 'mencik' rasa mcm nak bagi penyepak jer.....terasa mcm gedik sgt dan ngada2

SM Says:
March 13, 2012 at 7:24 AM

LW : mencik aw! der2 je... (macam pundek kalau aku buat ayat macam ni)

TP : kau sepak kat celah kangkang, biar aku sontot dari belakang dengan lutut.

Lady Windsor Says:
March 13, 2012 at 7:53 AM

euwww mencik tawwww ko SM dan TP, ekekekek...ada beran kah kamu orang menyepak aku?

Telor Power Says:
March 13, 2012 at 10:55 AM

SM : jotos saja sudah cukup kot nampak bergaya sikit

Lady W: hahahaha bran tapi pukul curi la

NenetPenne (NP) Says:
March 13, 2012 at 11:43 AM

ni apa hal mencarut semua nih?? bhahahaa...

aku suka tulis mencik kat exhuby aku ... tau tak?? tahu tak?? feeling ala2 gewdiks gituh..bhahahah

aq = aku...
aku dok fikir menatam apa kah aq tu.. senak otak aku tau...

SM Says:
March 13, 2012 at 11:51 AM

LW : tak berani aku berhadapan dengan mahkluk halus ni...

TP : lu memang power dan bergaya jitu.

NP : pergh, manja pulak kau dengan dia. hahahaa... mencik aku!

NenetPenne (NP) Says:
March 13, 2012 at 11:56 AM

@SM
aku memang manja selamanya dengan exhubby aku..cintahati payung laa katakan...bhahahhaaa...

SM Says:
March 13, 2012 at 12:00 PM

ceh, seriau aku baca. tapi kalau `ehem-ehem' baca mau menyala biji mata dia. hahahaa...!!!

eh, wahai aku, sila masuk baris!

NenetPenne (NP) Says:
March 13, 2012 at 12:14 PM

tulah tujuannya...bhahahaha...
takdenya dia tu sampai ke sini... ke ada? bhahahah....

eh wahai dikau..tak payah masuk barissss laaaaaa

SM Says:
March 14, 2012 at 1:29 AM

NP : kalau ada, aku bagi kau setelkan. boleh? hahaaa!!!

aku dah lama tak masuk barisan.

reen afny Says:
March 19, 2012 at 11:27 AM

hahahaaha fuck the duck! yeaahhh.... hahhaa somel ke babee tu. geli je aku tengok. hihihihi

SM Says:
March 19, 2012 at 11:46 AM

ra : kalau bukan babi, mesti comel.

reen afny Says:
March 19, 2012 at 1:01 PM

kalau meow2 somel la kot. huhu

SM Says:
March 19, 2012 at 3:08 PM

tak kisah la apa menatang pun, janji rajin...

reen afny Says:
March 19, 2012 at 5:37 PM

semut is rajin!!!!