National Fuckass Corporation

| Tuesday, March 13, 2012 | |

Chronology of NFCorp scandal


- Oct 27, 2007 : NFCorp is awarded the feedlot project.
- Dec 6, 2007 : NFCorp signs RM250 million government soft loan agreement to start the feedlot in Gemas, Negri Sembilan.
- Oct 25, 2011 : Auditor-General's Report reveals that NFCorp failed to hit its target of breeding 8000 cattle by 2010.
- Nov 8, 2011 : PKR claims RM81.00 million was siphoned off to associated companies owned by Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil's family.
- Nov 10, 2011 : PKR alleges NFCorp paid RM10 million for condominiums in Bangsar belonging to National Meat and Livestock Corporation Sdn Bhd.
- Nov 14, 2011 : Sabah Umno MP Datuk Bung Mokhtar calls on Shahrizat to resign.
- Nov 17, 2011 : Shahrizat's husband and NFCorp executive chairman Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail says two condominiums purchased at RM6.9 millions as investments for the project.
- Nov 30, 2011 : PKR claims NFCorp used RM5 million to buy Mercedes Benz and land in Putrajaya and channelled RM588,585 cash to companies owned by Shahrizat's family.
- Dec 9, 2011 : Former Prime Minister Tun Dr Mahathir urges Shahrizat to resign.
- Dec 20, 2011  : PKR alleges another RM10 million was used to buy luxury condominium in Singapore.
- Jan 20, 2012 : Shahrizat goes on three weeks leave from ministrial duties.
- Jan 14, 2012 : PM Najib announces that NFCorp's assets have been frozen pending investigations.
- Feb 8, 2012 : Shahrizat return to work.
- March 7, 2012 : PKR alleges Shahrizat's family has used the loan to finance eight office units in KL Eco City worth RM12 million.
- March 11, 2012 : Shahrizat announces resignation as Women, Family and Community Development Minister.
- March 12, 2012 : NFCorp executive chairman Mohamad Salleh charged in court.


resource : theSun; Tuesday; March 13, 2012.


******************************


Tak payah baca habis kronologi kat atas ni pun takpe. Kita semua sedia maklum dengan wayang percuma yang sedang dipertontonkan. Sebab tu aku sengaja guna guna font kecik, aku sendiri pun tak selera nak hadam.


Apa yang penting sekarang, aku harap dunia blog akan terus berkembang dalam tempoh lima puluh tahun dari sekarang dan entri ini masih lagi boleh dibaca. Supaya aku (dan anak cucu aku) dapat tau apa jenis wayang gambar yang dilakonkan oleh umat terdahulu.


Sekian entri malas babi...

9 comments:

NenetPenne (NP) Says:
March 13, 2012 at 12:22 PM

yes..inilah antara entry aku hari ini..
kes pecah amanah..lain kali pecah tabung sendiri looorr tapi pastikan duit sendiri bukan duit orang lain..

even kalau diri sendiri tu jadi MD atau CEO or what, pastikan dapat kelulusan dari Board Members...

jadilah kaya dunia dan kaya akhirat tapi ramai yang pilih untuk jadi kaya dunia sahaja...

NenetPenne (NP) Says:
March 13, 2012 at 12:23 PM

yay!!!!

1st...wohhoooo...ahaks...

NenetPenne (NP) Says:
March 13, 2012 at 5:01 PM

aikkk mana pegi semua orang nih??

mana LW?
mana TP?
mana tuan tanah??
yahooo tak ada orang..

ok

2nd
3rd
4th
eh semua nombor lah..
bhahahhaa
bhahaha....
bestnya tuan tanah tak ada....

lelonggggg...
siapa nak beli tanah??
bhahhaaaa

Telor Power Says:
March 13, 2012 at 10:44 PM

bhahahahahaha......


ok nampaknya NP dah menguasai tanah lot disini

-gedek! Says:
March 13, 2012 at 11:57 PM

drama perlu untuk hiburan.... haha

SM Says:
March 14, 2012 at 1:28 AM

NP : la, aku saje je nak bagi kau bermaharajalela sekejap. tapi, takde apa-apa pun. tak bergegar pun. hmm, kata gangster... hahaaa!!!

TP : dia tengah cuba menjajah. tapi aku sikit pun tak heran.

gedek : hiburan perlu untuk tambah penyakit.

Telor Power Says:
March 14, 2012 at 12:52 PM

SM : sekarang dia plak yg senyap. penat buat lelongan kot semalam hehehe

NP: ada untung ka....

NenetPenne (NP) Says:
March 14, 2012 at 4:20 PM

@TP
senyap tu sebab dah balikk laaaa....tak ada kojo eh nak duk sini lamo2... kematu den... ayaq pun tak dibagi...

@SM
tak abis2 laa kau ni dgn gangster... setakat gangster alam maya, apa celop?? :P

SM Says:
March 14, 2012 at 4:30 PM

TP : haah, baru buat kerja sikit dah penat. hahaa!!!

NP : alam maya je la. kat dunia dan akhirat tak berani. aku insan kerdil...