BR1M

| Monday, March 19, 2012 | |
Masuk je dalam bank tu, aku terus tuju ke front desk. Akak tu suruh aku tunggu kat kaunter 5 bila aku bagitau aku nak tukar voucher BR1M ni. Ada la dalam 15 minit aku duduk kat meja kaunter 5 tu. Takde orang kat situ. Aku tengok kat keliling, kat bank tu pun tak ramai customer. Bila aku dah tak tahan sangat, aku bangun la pergi kaunter sebelah tanya. Bila aku tanya siapa yang in charge pasal voucher ni, perempuan tu tunjuk kat sorang pegawai lelaki. Lelaki tu aku tengok lain macam dia punya sibuk, huru-hara je. Tapi customer tetap tak ramai. Staff lagi ramai daripada customer.

Aku pun datang la dekat dia nak tanya. Boleh dia cakap macam ni kat aku, "Tunggu 15 minit. Saya tengah sibuk ni!" Pergh menyirap aku. Dah la cakap pun tak pandang muka aku. Sudahnya aku blah je dari situ, pergi BSN. Kat BSN sekejap je, senang pulak tu.

**********

Diceritakan kepada aku. Petang tadi. Lokasi, CIMB cawangan pekan Dengkil. Kalau aku berada di tempat kawan aku, cuma satu ayat je yang akan aku bagi kat pegawai bank lelaki tu iaitu, `anak babi kau!', sebelum aku berambus dari situ. Kurang ajar...

Sekian entri tolong marah pada pegawai bank...

17 comments:

bact. Says:
March 20, 2012 at 12:03 AM

kahkahkah
orang lain kena
orang lain yang marah

SM Says:
March 20, 2012 at 12:28 AM

gua marah bagi pihak kawan gua tu. cinabeng betul...

Telor Power Says:
March 20, 2012 at 12:40 AM

agak2 terkedu tak org bank kalau kena marah maki macam tu?

hahahahahaaku suka ayat tu

Lady Windsor Says:
March 20, 2012 at 2:50 AM

Tadi pun masa aku deal dgn TM, dalam hati aku dah mendidih..kalau depa buat main2 lagi aku akan cakap, aku nak hantar komplen kat surat pembaca dalam sokkabar dan aku nak emel terus kepada big bos TM, Dato Sri Zamzairani...tapi nasib baik depa entertertain aku bagus...so tak de marah2...

Eh komen aku releat tak dgn entry ko neh?

ralphrazaq Says:
March 20, 2012 at 8:42 AM

BSN gak terbaik..hahahaha

SM Says:
March 20, 2012 at 9:33 AM

TP : mungkin terkedu kot. sebelum sempat dia jawab, mungkin aku dah start moto berambus pergi bank lain. aku dengar pun naik bengang.

LW : sudah-sudah la tu dengan TM. hahahaa...!! past is past.

ralph : BSN berbeza dengan 10 tahun dulu. servis sekarang berkali ganda baik. cuma, kenapa kawan aku dulu terpaksa tungguk empat minggu baru cek dia clear? ceh!

Pok Amai-Amai Says:
March 20, 2012 at 10:20 AM

Aku rs pegawai bank tu sure menggelabah sbb ade benda yg bos die mtk tp benda tu misplaced. Thts y die nmpk sibuk n panik semacam.

Imaginasi aku je...

BSN dan hospital....antara 2 servis ortodoks nie bt aku kagum....kalah private hospital n bank.

=D

SM Says:
March 20, 2012 at 10:29 AM

MF : cuma, pegawai bank lelaki tu patut belajar cara nak bercakap dengan pelanggan secara hormat walau sesibuk mana pun.

ya betul, aku suka berurusan di BSN. tak seperti 10 tahun dulu. macam hampas. aku jarang memuji, tapi syabas untuk BSN dalam isu layanan di kaunter.

Lady Windsor Says:
March 20, 2012 at 11:15 AM

Memang dah settle pun kes aku dgn TM, sabtu ni depa datang ambik barang TM kat rumah..huh!

SM Says:
March 20, 2012 at 1:21 PM

LW : dah macam putus cinta.

NenetPenne (NP) Says:
March 20, 2012 at 1:48 PM

i wont say to him anak babi sebab kesian kat mak bapak dia yang tak bersalah...

i would find something yang buat hati dia sentap..

oh sibuk eh? tak per, tak per ... dalam dunia ni encik saje yang sibuk...orang lain tak sibuk...

actually dia boleh cakap mcm ni, encik tunggu sebentar ya, saya akan layan encik sebentar lagi...

SM Says:
March 20, 2012 at 1:53 PM

NP : aku akan bagi dia sentap dengan perkataan yang paling jijik. biar sentap dia tu sama tahap dengan panasnya hati aku time tu. sebab sebelum ni pun aku pernah sound `macam bodoh!' kat awek klinik yang bagi orang lain masuk jumpa doktor dulu berbanding aku yang sampai awal.

NenetPenne (NP) Says:
March 21, 2012 at 3:04 PM

kalau aku ler kan...
kalau awek klinik buat mcm tu aku akan cakap mcm ni..

awak ni cantik..tapi sayang mcm bodoh..

haaa gitu baru best!!!

bukankah bahasa sinikal itu indah...kalau digunakan sekali sekala daripada memaki hamun orang?

SM Says:
March 21, 2012 at 3:21 PM

sangat indah. masa tu pun aku sebut `macam bodoh' sambil pandang tepat ke mata dia dalam nada perlahan. biar dia gelabah tengok wajah `sweet' aku ni...

reen afny Says:
March 21, 2012 at 4:26 PM

hakhak fuck the duck ke????

SM Says:
March 21, 2012 at 5:09 PM

ra : the duck is always fucked.

reen afny Says:
March 23, 2012 at 9:54 AM

hakhak kesian duck tu....