Tepuk Tangan

| Monday, February 20, 2012 | |


Apabila ditanyakan tentang item B(11) di dalam borang kepada seorang petugas, ini adalah jawapan yang diberikan;


"Oh, takde apa sebenarnya. Tak isi pun takpe. Tapi kalau isi, senang la sikit kami nak asing-asingkan nanti bila tiba waktu ceramah. Kami punya calon pilihanraya memang suka sangat kalau tiap kali dia bercakap, orang tepuk tangan ramai-ramai. Meriah katanya. Jadi sesiapa yang takde tangan tu, kami suruh la dia jadi tukang sorak pulak."


Ini bukan entri untuk `mencederakan hati' mereka yang kurang upaya. Tetapi hanya mahu `menganjing' para pemerintah yang galak berucap dan juga kepada para penepuk tangan yang tak faham akan maksud perkataan diperkudakan.


Sekian entri untuk penyokong buta!

25 comments:

Lady Windsor Says:
February 20, 2012 at 8:32 AM

1st!

ralphrazaq Says:
February 20, 2012 at 8:35 AM

betul ke atau hanya rekaan semata-mata kata-kata kau ni?

SM Says:
February 20, 2012 at 10:00 AM

LW : aku 3rd!

ralph : rekaan semata-mata, tapi pasal tangan tu aku tak tipu. tangan kau diperlukan untuk `membuat bunyi' ketika mereka bercakap di pentas ceramah.

NenetPenne (NP) Says:
February 20, 2012 at 10:04 AM

aku tak suka diperkudakan tapi aku suka kuda2kan orang tu.. ehh..muahahaaha...

SM Says:
February 20, 2012 at 10:37 AM

NP : eh, lain macam je bunyi tu. hahahaa...!!!! kau memang nakal!

Lady Windsor Says:
February 20, 2012 at 10:51 AM

aku x akan biarkan diri aku diperkudakan...tapi kalau ada peluang aku akan memperkudakan seseorang...haha!

SM Says:
February 20, 2012 at 10:52 AM

LW : sambil nyanyi `kudaku lari gagah berani...'

Pok Amai-Amai Says:
February 20, 2012 at 11:07 AM

Hahahah!

Berbulu betul ko eh dgn pemimpin skg eh? Hehehehe...

Tgu jelah PRU 13 t.

Beb, apa kata klu aku cadangkan ko jgn gune word verification tu. Aku selalu failed la bab tu. Dulu sng nak follow type typo tu. Skg nie...adehhh!

SM Says:
February 20, 2012 at 11:08 AM

MF : orait, aku buang word verification tu...

SM Says:
February 20, 2012 at 11:11 AM

MF : bukan setakat berbulu, tapi dah habis perkataan dah...

NenetPenne (NP) Says:
February 20, 2012 at 11:25 AM

@SM
cuba fikir dalam konteks yang tidak nakal..ha ha ha..

eh tapi aku suka kuda, terutama baju yang ada lambang kuda seperti polo ralph lauren dan sukan kuda seperti polo...

SM Says:
February 20, 2012 at 11:28 AM

NP : tapi aku suka melihat kau sebagai seorang yang nakal. peace!

Lady Windsor Says:
February 20, 2012 at 11:37 AM

err aku pun berbulu dengan word verification tu, macam mana aku nak kuda-kudakan word ini. di blog aku pun ada..serabut sungguh!

SM Says:
February 20, 2012 at 11:39 AM

amacam, ada lagi tak?

ralphrazaq Says:
February 20, 2012 at 12:05 PM

tak nak ah daftar sebagai pengundi kalau macam tu..hahaha..aku bosan dengar ceramah politik..rasa nak campak kasut tumit tinggi je hahaha..

NenetPenne (NP) Says:
February 20, 2012 at 2:41 PM

@SM
baiklah kalau begitu.
eh tapi nakal yang mcm mana?

Telor Power Says:
February 20, 2012 at 4:58 PM

dah lama aku tak dengar org berkata2 guna ayat diperkudakan...

Mr.Clive Says:
February 20, 2012 at 7:21 PM

sassss...pedas pedas

SM Says:
February 20, 2012 at 9:19 PM

ralph : tak nak daftar? apakah...?

NP : nakal yang macamana tu, kau sendiri lebih memahami. hahahaa!!!

tp : sebab dah makin ramai orang tak sedar keadaan diri mereka yang menjadi kuda.

clive : sos cili kimbal atau maggi?

Telor Power Says:
February 20, 2012 at 11:02 PM

SM : aku rasa yu dari segi gomen je kot hihihihi... eh private pun boleh tahan gak

SM Says:
February 20, 2012 at 11:12 PM

tp : ala, semua sama je sekapal. bengang aku tengok perangai diorang ni...

Telor Power Says:
February 21, 2012 at 12:18 AM

hahahaha....mmg begitu la hakikatnya.

reen afny Says:
February 22, 2012 at 1:42 PM

wadepak ayat dia!!! fuck the duck! hahaha

SM Says:
February 22, 2012 at 1:46 PM

ra : what is wrong with the fucking words?

reen afny Says:
February 22, 2012 at 5:31 PM

sesape takde tangan tu, kami suruh la dia jadi tukang sorak. tettttt