...dalam bilik.

| Tuesday, February 28, 2012 | |
Politik takkan wujud kalau seseorang itu terpendam sahaja di dalam biliknya dan tidak bertemu sesiapa. - Hasmi Hashim.


Eh,  apakah aku sekarang sedang berpolitik? Ye kot. Dan yang pasti, aku tidak mengamalkan politik kepartian. Kerana sifat taksub dengan politik yang menjurus kepada kepartian pasti akan mendatangkan petaka ke anak cucu...


Sekian entri susulan untuk quote seseorang.

21 comments:

NenetPenne (NP) Says:
February 28, 2012 at 3:02 PM

politik tu bagus kalau kena carinya..
but jangan lah mengata pihak lawan atau memburuk2kan pihak lawan...

SM Says:
February 28, 2012 at 3:04 PM

strategi beb. kalau tak, tak meriah la siaran berita tiap-tiap hari. iye dok?

NenetPenne (NP) Says:
February 28, 2012 at 3:41 PM

tak sukaaa la taktik mcm tu....

Pok Amai-Amai Says:
February 28, 2012 at 5:25 PM

Heheheheh! Net, U nak taktik yg mcm ne lagi? Heheheh....

Politik mcm ne yg ko amalkan?

Lady Windsor Says:
February 28, 2012 at 8:50 PM

aku suka politik, tapi aku tak suka orang2 yg run politik kat sini, so aku dok dalam bilik dan tak buka telebesen time berita...tapi berita radio aku dengar sebab mata aku bebas dari tepukan badut politik...

SM Says:
February 28, 2012 at 10:04 PM

NP : dalam politik ada macam2 jenis taktik.

MF : NP dia nak taktik yang suci. mana ada.

LW : politik dalam filem tamil lebih mengujakan.

Mr.Clive Says:
February 29, 2012 at 1:15 AM

aku orang pembangkang!wakakakaka XD

Lady Windsor Says:
February 29, 2012 at 7:41 AM

kahkahkah...filem tamil juga yang ko refer..mentang2lah rumah ada astro dan boleh tengok tanggathirai...ceittt!

SM Says:
February 29, 2012 at 7:51 AM

clive : tak kisah la pembangkang atau pencadang, yang penting kita tetap amalkan dalam tertib dan beradab.

MF : mesti la wei, sebab ceritanya yang sangat real dengan situasi sekarang.

Musz Zamil Says:
February 29, 2012 at 9:46 AM

politik~

SM Says:
February 29, 2012 at 10:27 AM

musz : seronok bai tengok gelagat orang politik ni...

reen afny Says:
February 29, 2012 at 10:37 AM

politik berjuang untuk diri sendiri pun kena keluar dari 'bilik'. baru orang tahu isi hati kita...

SM Says:
February 29, 2012 at 12:34 PM

ra : kali kedua aku setuju dalam tempoh beberapa bulan. hahahaa!!!

reen afny Says:
February 29, 2012 at 1:34 PM

hahaha siot.... yang first kau setuju pasal apa??

SM Says:
February 29, 2012 at 1:37 PM

aku lupa sebab dah makan beberapa bulan dulu.

reen afny Says:
February 29, 2012 at 4:04 PM

makan semut banyak sangat!!! haha

SM Says:
February 29, 2012 at 5:18 PM

bukan semut, tapi garam la. maklum, dah tua.

Telor Power Says:
March 1, 2012 at 2:24 PM

owh politik....

aku dah muak. sekali sekala teringin nak ubahkan dunia pemerintahan dunia demokrasi kita kepada dunia pemerintahan komunis plak.

tapi apakan daya aku manusia biasa saja.hahahaha

SM Says:
March 1, 2012 at 2:42 PM

TP : what, komunis? bahaya bro, boleh kena ISA ni. hahahaa!!!

Telor Power Says:
March 2, 2012 at 2:32 AM

ISA dah mansuh.

hahaha....!! tapi kalau pemerintahan dalam kuasa komunis, sultan berdaulat lagi tak? kalau tak, baik kekalkan kan pada demokrasi pasal wa masih ada darah yg mengalir taat pada sultan. ceh!

SM Says:
March 2, 2012 at 7:43 AM

TP : atau pun sistem demokrasi dimansuhkan secara total, dan kembalikan pemerintahan monarki sepenuhnya. sebab aku ada darah sultan. mana tau satu hari nanti takhta tu jatuh kat tangan aku...