Apa Kata Survey!

| Wednesday, February 15, 2012 | |
Datuk Seri Nazri Aziz hari ini berkata, orang Islam seharusnya dibenarkan untuk menyambut hari Kekasih. -sumber kat sini.


Aku malas nak tanya apa kata survey, sebab zaman sekarang dah ramai antara kita ni yang datang dari latar belakang keluarga dan pendidikan yang berbeza seterusnya akan mencambahkan pandangan yang bercampur-campur tentang sesuatu isu. Lebih-lebih lagi jika isu itu melibatkan cara hidup kita sehari-hari yang semakin kita budayakan.


Kalau dah tiap-tiap tahun kita celebrate Hari Fuck Kekasih ni bersama pacar dan keluarga dengan acara makan-makan kat restoran yang sedap-sedap; atau clubbing dengan pisang sampai muntah-muntah; atau lebih istimewa lagi dengan mengadakan acara pecah tanah.


Tapi tiba-tiba ada pulak pihak yang menegah kita daripada melakukan acara tahunan tu. Maunya kita tak rasa terjentik! Kau apahal nak halang aku buat itu buat ini. Aku tak pernah susahkan siapa-siapa. Apa yang aku buat ni pun atas tujuan yang baik. So, why you give a damn shit about this? Aku tetap dengan agama aku, itu yang pasti. Dan yang lebih pasti, esok dah mati kubur asing-asing!


Sekian entri nak tumbuk muka menteri...

20 comments:

ralphrazaq Says:
February 15, 2012 at 11:23 AM

hahahahahaha gelinye hati tidak terkata

NenetPenne (NP) Says:
February 15, 2012 at 11:25 AM

kenapa mesti celebrate?
cuba selidik sikit susur galur kenapa terjadinya hari valentine tu?
come onlah..
khas untuk pak menteri tu..

ooo ada baca dalam akhbar, beberapa pasangan ditangkap berkhalwat pada malam valentines di hotel2...

bagus kan hari valentines ni... (sinikal)

mungkin ada orang yang berkata tu ada bisness jual bunga atau jual kek kot... ha ha ha...

Pok Amai-Amai Says:
February 15, 2012 at 11:30 AM

Isu Valentine sbnrnye isu yg dah basi. Aku bosan. Kat FB dok kempen jgn celebrate valentine. Kat blog pun same. Klu tak valentine pun, org dok menari sesame pisang ngan kuih apam pas tu ada lak acara pecah tanah yg dah sedia gembur. So, tak relevan la hal valentine tu. Len lah kot anak dara pingitan dtg dr kmpg yg berangan nak jadik org bandar. Hah! Relevanlah kot time malam valentine dok ikut kaum2 pisang yg kelat tu msk club. Adehhh!

Boring. Kot klu org Yahudi nak pecah belahkan umat Islam, aku rs org sesame Islam yg lagi pecah belahkan sesame sendiri. Tgk jelah negara2 Arab tu. Haishhh! Eh, aku mcm lari tajuk lak bile masuk para 2 nie kan?

Lady Windsor Says:
February 15, 2012 at 11:56 AM

aku berasa pelik dengan statement itu...macam orang tak bertamadun...

SM Says:
February 15, 2012 at 12:51 PM

ralph : apa pulak yang gelinya?

NP & MF : aku pun bosan bila tiba bulan februari. balik-balik cerita sama. kecuali chanel 702 memang best, sebab ada filem-filem yang buat aku relax. tapi entri ni aku cuma nak tujukan pada orang-orang berfikiran `kelat' macam pak menteri `bijak' ni.

LW : kau jangan wei. nanti orang yang `tak bertamadun' ni panggil kita `jumud' pulak sebab menentang. adoi la...

Lady Windsor Says:
February 15, 2012 at 1:14 PM

hmm payah kan...antara ketidakmahuan dan keterpaksaan..aku terperangkap di tengah2nya..owh tidak!

SM Says:
February 15, 2012 at 1:16 PM

LW : hahaha, cuma pendapat peribadi je beb. takde kena mengena dengan sesiapa pun. eh, ada! ada kena mengena dengan pak menteri tu!

reen afny Says:
February 15, 2012 at 2:17 PM

kejadah la pulak boleh sambut?? wutta.... =.=


pelik la aku pemikiran orang zaman sekarang ni. benda betul cakap salah, benda salah dibolehkan pulak. ish2

SM Says:
February 15, 2012 at 3:47 PM

ra : diorang pulak pelik tengok kau. apa jadah pulak tak boleh sambut.

ralphrazaq Says:
February 15, 2012 at 3:52 PM

boleh percaya ke sumber kau ni sm?

SM Says:
February 15, 2012 at 3:54 PM

aku percaya 60% selagi tiada penafian dari mana-mana pihak.

ralphrazaq Says:
February 15, 2012 at 4:02 PM

sm - bukannye ape...berita entah sahih entah tak ni agak bahaya

SM Says:
February 15, 2012 at 4:41 PM

sebab tu aku simpan lagi 40%. aku takkan percaya semua sumber 100%.

reen afny Says:
February 15, 2012 at 5:40 PM

kena buli lagi ;( kbai

Telor Power Says:
February 16, 2012 at 12:59 AM

betul dgn kata ralph...lagi pun sekarang nie zaman fitnah terbesar..sblum masuk stage berikutnya.

tapi mcm boleh pakai juga berita tu...mcm boleh dipercayai.


reen : wutta tu apa...? (ko kaki carut2 eh )

reen afny Says:
February 16, 2012 at 2:58 PM

tp.. wutta tu.............. hahaha! what the. tapi aku sebut pelat la jadi la wutta. agagaga

SM Says:
February 16, 2012 at 3:10 PM

perhatian, pembaca bawah umur dilarang mencarut.

reen afny Says:
February 16, 2012 at 3:24 PM

tu bukan carutan la... huhuhu bawah umur?? siot je...

Telor Power Says:
February 16, 2012 at 4:50 PM

hahaha bawah umur.. eh ko pelat? pelat apa? cuba ko beri contoh2 yg ko sebut pelat.

reen afny Says:
February 17, 2012 at 5:56 PM

SEBAP.... kahkah