Amarah Mawas Berakal

| Thursday, February 09, 2012 | |
Kau ni semua tak betul, semua tak kena. Sikit-sikit rasuah, sikit-sikit tiris! Apa yang kau nampak semuanya tak betul. Kau tak nampak ke negara kita ni sedang pesat membangun. Peduli apa kalau rasuah bersepah pun. Yang penting kau tak kebulur! Kalau dah tak suka sangat, kau pergi pindah negara lain la...!


***Jawapan aku senang je, fuck you! Aku bukan orang yang sesuai untuk berhujah dengan orang yang macam ni.


Sekian entri terajang untuk `mawas berakal'...

13 comments:

Pok Amai-Amai Says:
February 9, 2012 at 4:54 PM

Sape yg nak berhujah dgn ko mcm tu tu?

SM Says:
February 9, 2012 at 5:07 PM

ada. yang berfikiran sebegini pun ramai. bersepah-sepah.

NenetPenne (NP) Says:
February 9, 2012 at 9:41 PM

negara lain pun sama gak..
biarlah dia nak merasuah sebab dosa dia yang dapat walaupun kita dah tegah byk kali...
at least bila kita tegah, dia still buat jugak, so its not our fault laa kan...

Telor Power Says:
February 9, 2012 at 9:44 PM

adakah kah ko sound tepet kat dia "fuck u " tu???...

Telor Power Says:
February 9, 2012 at 9:45 PM

sila abaikan kah disitu

reen afny Says:
February 9, 2012 at 10:11 PM

kahkah typo....

politik lew tewww

Telor Power Says:
February 9, 2012 at 10:28 PM

reen : siot tul, suka ko eh

SM Says:
February 9, 2012 at 10:35 PM

NP : takkan nak biar macam tu. sebab tu aku ambik tindakan dengan `bercakap'. hahahaaa...

tp : aku sound dalam hati. tak kuasa berbalah dengan orang yang enggan mendengar.

ra : yela, apa lagi...

Telor Power Says:
February 9, 2012 at 11:08 PM

SM : bagus kekalkan bercakap bersama hati kau tu, dari bebalah dgn org yg tak nak denggar.

* aku rasa org jenis nie asyik nak menang aje.. rasa2 aku la

NenetPenne (NP) Says:
February 10, 2012 at 12:04 AM

@SM
its no use talking to them bila at the end kita yang sakit hati...

SM Says:
February 10, 2012 at 12:22 AM

tp & NP : bercakap sendiri dalam hati lebih melegakan...

ralphrazaq Says:
February 10, 2012 at 3:42 PM

lega ke???

mawas berakal?? hinanya martabat seorang manusia..

SM Says:
February 12, 2012 at 11:46 PM

ralph : ya, melegakan pada aku. darwin pernah menyatakan manusia adalah homo sapien yang tergolong dalam kumpulan yang sama macam simpanzi iaitu spesis mawas (apes) yang berevolusi dengan paling pantas. tapi tak bermakna aku setuju dengan auta mat salleh ni. `mawas berakal' cuma analogi yang aku guna untuk manusia yang berperangai tak macam manusia. hahaha, kbai!