Kurang Harga

| Friday, January 13, 2012 | |
Perkataan priceless kalau diterjemahkan secara sebiji-sebiji, price bermaksud harga dan less bermaksud kurang. Apabila dicantumkan akan terhasillah ungkapan minta terajang kat perut secara berjemaah iaitu kurang harga. Untuk barang yang menjadi pameran hari ni, aku tak benarkan sesiapa pun guna ungkapan kurang harga sebaliknya ungkapan priceless sahaja yang dibenarkan. Kalau kalian bukan melayu pemalas, sila jangan buat direct translation. Sebut je tak ternilai, tapi bukan tak bernilai...
(ini adalah t-shirt, jangan tanya mana aku dapat ini barang)

Sekian entri amaran keras jangan main-main dengan bahasa!

24 comments:

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 9:55 AM

1st!

telor power Says:
January 13, 2012 at 9:58 AM

kehkehkeh alamak lady W plak 1st.

SM Says:
January 13, 2012 at 9:59 AM

apa la yang korang ni rebutkan. adoyai...

ralphrazaq Says:
January 13, 2012 at 10:00 AM

ko jual tshirt ke SM? aku nak kaler purple

SM Says:
January 13, 2012 at 10:01 AM

ralph : tak jual. tapi dalam dunia cuma ada beberapa helai je. bukan untuk dijual dan dipindahmilik seperti kereta `tangan kedua'. tapi untuk dihayati sambil memahami. sampai sekarang aku tak faham lagi maksud ayat ni.

telor power Says:
January 13, 2012 at 10:01 AM

aku tak rebut apa2 pun SM tapi dah terikut2 dan terjebak sama penyakit 1st dari korang semua hahahaha.


tapi ayat tu aku sendiri masih kaji lagi, agak kurang faham

SM Says:
January 13, 2012 at 10:02 AM

tp : ha, kan awal-awal lagi aku dah warning. jangan terjebak. hahahaa...!

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 10:04 AM

Ok harus aku roger si Kak Rin bini Pyan untuk dapatkan tshirt yang tak ternilai ini...hoho!

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 10:08 AM

TP, yay aku 1st aa...mwahaha

SM, untuk pengetahuan korang, words yg ada kat tshirt tu gempak ooo kalu korang faham..

ralphrazaq Says:
January 13, 2012 at 10:22 AM

keakuanku -> keegoanku, keangkuhanku

* betul x? *

telor power Says:
January 13, 2012 at 10:28 AM

Lady w: aku akan berusaha lagi kehkehkeh

SM: dah ketagih dah hahhaha

ralph: betul kot,rasa2 dah mcm betul dah.



aku masih tak berjaya nak huraikan ayat nie, terlalu mendalam dan byk makna, takpe aku serahkan tugas ni pada korang.

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 10:56 AM

TP: memang ko kena usaha..hahaha

SM Says:
January 13, 2012 at 11:20 AM

LW : pemahaman aku, betaapa tebalnya keegoan yang bersarang dalam diri kita lambat laun pasti akan mencair juga disebabkan oleh rasa `cinta' yang tulus. kau pulak?

ralph : mungkin juga.

tp : jangan ikutkan sangat, kang terkorban status gojes kita tu.

reen afny Says:
January 13, 2012 at 11:34 AM

haha kau yang buat direct translation sape suruh...

ralph.. aku rasa betul la tu.

Pok Amai-Amai Says:
January 13, 2012 at 11:34 AM

Ala, aku pun ley bt t-shirt 1 dalam sejuta rakyat msia yg ade (nada jeles)

=p

Tak adil lah brg rare nie. Yg dpt, org tertentu je....pegidah!

SM Says:
January 13, 2012 at 11:35 AM

ra : bukan, aku cuma nak warning jangan main-main dengan bahasa.

MF : aku beli online je la. hahahaa...! tapi aku memang suka ayat dia. pyan habib is still the one!

reen afny Says:
January 13, 2012 at 11:53 AM

haha nasib baek warning je..
ooh beli online ke. kalau kau pergi gig kan banyak baju2 camni dorang buat..

SM Says:
January 13, 2012 at 12:12 PM

ra : zaman aku pergi gig dah lama berlalu.

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 1:40 PM

SM; nak hampir tepat dah dengan pemahaman aku...cuma aku nak up..bukan sebab rasa cinta...lebih dari itu..membabitkan kepercayaan yang jitu.

reen afny Says:
January 13, 2012 at 1:51 PM

haha kau tak reendu ke nak pergi gig balek?? reendu siakk... kbai

SM Says:
January 13, 2012 at 2:32 PM

LW : tahap penafsiran kita tak sama beb. tu pun betul jugak.

ra : zaman aku dah berlalu.

telor power Says:
January 13, 2012 at 8:49 PM

Lady W: aku terpaksa ikut kata SM. aku tak mahu kehilangan gojes hahahaha

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 9:17 PM

TP, ahh ko memang...tongue emoticon!

telor power Says:
January 13, 2012 at 9:19 PM

kehkehkeh