Klik

| Sunday, January 22, 2012 | |
Menghabiskan beberapa minit menatap skrin tv yang memaparkan gelagat anak-anak remaja di sekolah dan sekitaran lingkungan sosial mereka dalam fiksyen bertajuk Klik, kepala hotak aku tertanya-tanya...

Memang betul ke budak-budak lelaki kita semuanya berciri lembut?

(gambar hodoh rembat dari internet)


Arrrrgghhhh.... Fuck!

Sekian entri simpati pada remaja masa kini.

26 comments:

Lady Windsor Says:
January 22, 2012 at 9:30 AM

1st!

Persekitaran sosial kini adalah sangat fake! Mereka terpaksa jadi fake sebab hambatan hidup aku kira...kalu tak fake ala2 jantan lembut karang peer group mereka reject pulak...tapi kan ramai benar sekarang ni aku tengok yg pompuan nak jadi jantan, yg jantan nak jadi bapok..dah kesian bapok tak tahu nak jadi mana satu...could be crisis identity too..

Telor Power Says:
January 22, 2012 at 1:15 PM

hado....nie aku lemah. kes2 lelaki lembut mmg xbley blah.

setakat pompuan nak jadi jantan aku tak kisah lagi...pasal aku bleh usha "awek" dia, boleh tahan lawa. yang part jantan nak jadi bapok....apa yg ada, lawa pun tidak.

reen afny Says:
January 22, 2012 at 3:11 PM

haha bertambah la bilangan 'perempuan' dalam dunia ni... haha

NenetPenne (NP) Says:
January 23, 2012 at 2:22 AM

where is my comment?
gone? deleted?

Telor Power Says:
January 23, 2012 at 2:28 AM

NP ada komen???

NenetPenne (NP) Says:
January 23, 2012 at 3:14 AM

@TP
adaaaa.... i komen statement LW..
kalau ramai jantan nak jadi bapok, bapok tak tahu nak jadi apa...
then when i check balik, eh tak ada pon...

tuan tanah pulak tak tahu pegi mana....

merajuk tak abis lagi ker??? ha ha ha

Lady Windsor Says:
January 23, 2012 at 5:53 AM

NP..tuan tanah ghaib...maybe merajuk dan protes...k la kita pun majuk juga lah...

SM Says:
January 23, 2012 at 7:58 AM

NenetPenne (NP) noreply-comment@blogger.com

7:53 PM (11 hours ago)

to me

NenetPenne (NP) has left a new comment on your post "Klik":

@LW
ha ah kan kesian bapok tak tahu nak jadi apa...ha ha ha...

Posted by NenetPenne (NP) to ...sambungan at January 22, 2012 7:53 PM

check in!

NP : tu la aku syak mesti blogger.com nak pedajal kita. pernah jadi kat MF dan orang lain. komen ada dalam inbox tapi tak tubik kat kotak komen ni. jadi kau rasa aku patut bagi siku ke bagi lutut kat blogger.com ni? seringkali menghampakan sahabat aku ni...

LW : krisis iidentiti pun satu hal jugak. tapi itu perkra biasa bagi yang meningkat naik macam aku dan kau dulu. masa tu dalam tempoh tercari-cari sesuatuyang kita sendiri tak tau apa dia. point aku kat sini; PERTAMA : apa perlunya si pembikin drama ni menonjolkan watak-watak remaja lelaki yang jelas agak lembut ala k-pop walau pun itu adalah realiti sebenar? KEDUA : apakah telur remaja lelaki urban sekarang dah betul-betul kecut hinggakan aku tak nampak lagi ciri `garang' dalam diri?

tp : tu yang aku tak puas hati. kenapa budak-pudak `peng' ni boleh dapat awek cun? KENAPA???

ra : jangan lupa wei. kalau macam tu tiket ke neraka pun makin banyak terjual!

NP : aku sekarang sedang berada di tanahselatan. takpe, nanti aku tumbuk muka blogger.com. berani betul dia kacau sahabat aku!

LW : majuk? ejaan!!!!!!!!!!

Telor Power Says:
January 23, 2012 at 12:06 PM

sm: aku pun ragu2 gak...mmg awek peng mmg mari der.

NP: hehehe ada kan dah.

NenetPenne (NP) Says:
January 23, 2012 at 1:43 PM

@SM
kau bagi flying kick jelah.. boleh?
oooo balik johor tak ajak kitaorang!!! tak aci!!!!
LW, boikot SM!!!!

@TP
tak tahulah apa kena dgn blogsport ni..

Lady Windsor Says:
January 23, 2012 at 6:03 PM

NP, I dah agak dia menyelinap ke tanah selatan...diam2 je kan, maklumlah kita ni siapa..

SM, aku majuk lah...bye!

SM Says:
January 25, 2012 at 1:12 PM

tp : bikin gua jelas sama diorang!

NP : kalau aku ajak kau, takut kau taknak balik karang. apa aku nak jawab dengan bos kau nanti?

LW : merajuk kau tu tak berkesan. aku ada ubat yang mujarab nak hilangkan rajuk tu.

NenetPenne (NP) Says:
January 25, 2012 at 2:04 PM

@SM
aku tak ada boss sebab aku boss... muahahahhaa....

SM Says:
January 25, 2012 at 2:07 PM

NP : ohya, maaf aku lupa. kau adalah bos gangster estet. (estet ke pavi? aku tak pasti) hahahaa!!! (emoticon kenyit mata)

NenetPenne (NP) Says:
January 25, 2012 at 2:25 PM

@SM
aku conquer dua2..pavi dan estet...

SM Says:
January 25, 2012 at 2:26 PM

tu nama gangster gila kuasa.

NenetPenne (NP) Says:
January 25, 2012 at 2:34 PM

@SM
memanglah..aku memang gila kuasa
kau tak tahu eh?
kesiannnn..

Lady Windsor Says:
January 25, 2012 at 5:10 PM

Elehh ubat ko tak pernahnya berkesan tapi aku saja buat2 berkesan supaya ko tak kecik hati...

SM Says:
January 25, 2012 at 5:17 PM

NP : baru aku tau.

LW : darah cap ayam berkokok pun tak berkesan ke?

Lady Windsor Says:
January 26, 2012 at 7:44 AM

SM: ko letak lah darah bapak naga mengamuk pun, aku peduli tidak..(cess kataku dengan nada berlagak..aku ingat nak bubuh perkataan siak tapi takut salah penggunaan pulak)

reen afny Says:
January 26, 2012 at 9:53 AM

haaa tahu takpe. susah la nak cari lelaki sejati sekarang ni. lalalala

SM Says:
January 26, 2012 at 10:35 AM

LW : walau pun stok yang segar?

ra : patut la budak perempuan sekarang suka memilih lelaki jambu.

Lady Windsor Says:
January 26, 2012 at 10:50 AM

kalu stok segar aku nak human punya...hisap terus dari leher...baru mari...!

SM Says:
January 26, 2012 at 11:09 AM

(emoticon bulu kaki meremang)

Lady Windsor Says:
January 27, 2012 at 1:59 PM

tau takut..aku dah lama tak dapat darah segar ni..

Telor Power Says:
January 27, 2012 at 8:43 PM

lady W: aik hisap darah mcm pacat ke macam lintah sis hahaha