Kenyataan Ikhlas

| Friday, January 13, 2012 | |

21 comments:

SM Says:
January 13, 2012 at 12:06 AM

1st!
aku sengaja tunggu pukul 12 tengah malam baru pos entri ni. nak tunggu perkataan khamis bertukar menjadi jumaat dalam kiraan gregory.

telor power Says:
January 13, 2012 at 12:35 AM

pergh.....hebat2. jap banyak huruf baru dalan ejaan jawi sekarang. pening seketika

SM Says:
January 13, 2012 at 12:36 AM

tak silap aku yang huruf baru dalam ni cuma huruf `va' je kot. sebagai pengganti huruf V dalam rumi.

(maaf kalau ada tersilap ejaan)

telor power Says:
January 13, 2012 at 12:37 AM

SM: salah dan silap aku pun mintak maaf segala carutan. selamat hari jumaat

(macam hari raya plak rasa)

SM Says:
January 13, 2012 at 12:38 AM

hahaaa.... apa yang pasti, mungkin lain kali aku tetap akan ulangi jugak cuma tak mahu ada pihak yang tercedera. ini semua cuma luahan dan kritikan berdasarkan pengalaman dan pengamatan yang sedikit.

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 12:59 AM

entry jawi sentiasa buat aku berasa sentap dan syahdu...

SM Says:
January 13, 2012 at 1:00 AM

LW : aku memerlukan unsur sentap dan syahdu ketika memohon kemaafan. jadi, kau maafkan aku?

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 2:09 AM

Macam mana aku nak maafkan ko...
.
.
.
.
.
Sebab ko tak de buat salah dgn aku!

SM Says:
January 13, 2012 at 7:56 AM

LW : permintaan maaf ni aku tujukan kat semua orang kecuali kau. sebab aku tau, kalau aku buat salah tanpa sedar, kau pasti akan cuba maafkan beberapa minit kemudiannya. begitulah antara ciri-ciri orkid pendamai. cewahhh...!

Anonymous Says:
January 13, 2012 at 8:35 AM

entri ikhlas dihari mulia :D

merangkak2 nak baca jawi..huhu..nak kena salu2 baca jawi bagi lancaq semula T.T

SM Says:
January 13, 2012 at 9:34 AM

anon : aku pun tak pasti 100% dengan ejaan. siapa-siapa yang perasan dengan kesilapan, minta tolong betulkan.

Lady Windsor Says:
January 13, 2012 at 10:11 AM

SM, aku rasa jawi ko dah betul cuma aku yg sendiri confuse sebab dah banyak aksara jawi wujud berbanding tahun masa aku darjah satu bertahun lampau...hahaha..kan aku dah cakap...

SM Says:
January 13, 2012 at 11:22 AM

huruf yang baru pada aku cuma huruf `va' je. tak tau pulak kalau software yang aku guna ni tak up to date. minta tolong refer kepada sesiapa yang lebih ahli. dulu masa sekolah sebelum kewujudan huruf `va', huruf `ba' digunakan untuk menggantikan `B'.

Pok Amai-Amai Says:
January 13, 2012 at 11:39 AM

Minta maaf tp dah siap sound awal2 nak bt lagi! Hahahahahah!

Mgkn pnh berdarah (sekali tu je kot). Tp darah aku cpt kering sbb aku kuat mkn vitamin C (vit C berfungsi cpt memulihkan luka)...

Sekian komen ikhlas aku.

SM Says:
January 13, 2012 at 12:13 PM

MF : itu adalah antara punca entri ini dikeluarkan, untuk kau dan lain-lain. tapi tu la, lepas ni aku nak minta maaf kalau ada lagi kejadian pendarahan dalaman. hahahaa...!

SM Says:
January 16, 2012 at 7:55 AM

NenetPenne (NP) has left a new comment on the post "Kenyataan Ikhlas":

aku skip baca sebab aku tak kuasa nak baca jawi...

kadang-kadang blogger.com ni saje nak cari pasal dengan aku, tak nak keluarkan komen orang-orang yang penting.

NenetPenne (NP) Says:
January 16, 2012 at 11:40 PM

wey..kau buang aku dari komen kau..
sampai hati... huh

SM Says:
January 16, 2012 at 11:48 PM

sekejap aku semak semula.

SM Says:
January 16, 2012 at 11:50 PM

NenetPenne (NP)
Jan 15 (1 day ago)

to me

aku skip baca sebab aku tak kuasa nak baca jawi...



Posted by NenetPenne (NP) to ...sambungan at January 15, 2012 8:36 PM


ha, dah jumpa. ada dalam inbox aku tapi tak tubik kat kotak komen aku. nampaknya blogger.com dah cemburu dengan kita. hahahaa...!

NenetPenne (NP) Says:
January 17, 2012 at 3:40 PM

oh emmm geeee.... mata bulat2 tak percaya...ha ha ha..

SM Says:
January 17, 2012 at 9:38 PM

jangan marah aku beb. serious shit aku memang tak perasan. kalau tau, dah lama blogger.com aku tunjal sampai mabuk berdarah.