Polisi Baru

| Friday, December 16, 2011 | |


Assalamu 'alaikum dan selamat pagi Malaysia. Hari ni aku ada sedikit nasihat tak berguna.


Aku harap pihak pemerintah akan memperkenalkan polisi baru yang melarang pengusaha stesen minyak daripada menempatkan pekerja asing terutama dari bangladesh untuk berkhidmat di kaunter. Bangang betul la, pagi-pagi lagi dah pandai menyusahkan aku. Nak punch minyak RM5 pun payah sangat. Tu belum lagi aku bagi soalan trick mintak minyak RON 95 gelas besar kurang manis. Mau menggelupur budak bangla ni. Macam gampang.


Pada aku, jawatan yang paling layak untuk mereka kat negara ni hanyalah ketua pemuda Umno bahagian atau cawangan. Kalau macam ni, PAU tahun depan dan jugak ceramah kempen PRU-13 nanti mesti lagi banyak cerita lawak jenaka yang kita sendiri susah nak faham.


Sekian entri nganjing di pagi Jumaat.

20 comments:

Lady Windsor Says:
December 16, 2011 at 8:24 AM

nape beb? bangla tu pedajal ko ke...? hari jumaat ni..sabar eh..tabbaik marah2, nanti hilang gojes seorang botak...ahahaha!

reen afny Says:
December 16, 2011 at 8:37 AM

hahaha bongok gilaaa... kalau dia jadi ketua umno memang hancur la politik negara kita. tak silap2 blogger2 macam kita ni dapat peruntukan kewangan tiap2 bulan. ahaksss

telor power Says:
December 16, 2011 at 9:17 AM

sobor2.... dia nak melawak ngan lu tu bro.. mgkn berasa boring dipagi2 hari.Kehkehkeh....

tp mmg tak sesuai org bangla jaga kaunter. jaga pump ok.

Fara Says:
December 16, 2011 at 11:05 AM

Aku kira bangla okeh lagi. Klu kene Indon? Lagik bapak sakit hati!

Perihal peraduan RM30k tu. Selalu, once aku request nak myk mane n bape, then diorang akan terus bagi aku resit. Tp ade satu stesen tu, kena tunggu aku habis isi dulu baru nak bg resit. pastu baru ley isi borang contest tu. Aku ckp, selama aku isi minyak...aku tak nah jumpe prosedur menyusahkan mcm nie. Indon tu dgn berlagak ley jwb;

BARU PERTAMA KALI ISI MINYAK KE?

Cilakak! Berlagak siot ko keje atendan minyak eh? Klu tak sbb rakyat ngan bangsa aku sendiri yg suke benor nak memilih keje, korang pun tak merase la nak keje kat negara aku.

Tapi....

SM Says:
December 16, 2011 at 11:17 AM

LW:
aku memang dalam mood erotis pun pagi-pagi jumaat ni. malas nak marah-marah.

ra:
sekarang pun dah hancur. hancur dalaman, tapi luaran nampak gah.

tp:
aku boleh terima lawak dia kalau muka dia macam amy mastura 20 tahun dulu.

MF:
ok, kalau indon pulak selayaknya kita letak sebagai ketua puteri umno tak kira jantina. orait?

kau patut tanya dia balik? tak pernah kena terajang ke?

tu tanda mereka dah mula meraja di atas tanah orang lain.

aik, kau pun ada penyakit tapi jugak. ya, teruskan. tapi apa?

Lady Windsor Says:
December 16, 2011 at 11:54 AM

mood erotis? aku faham..semalam malam jumaat, hari ni hari jumaat...
bye.

SM Says:
December 16, 2011 at 11:58 AM

perkataan`erotis' tu aku gunakan dalam bentuk hyperbola la beb. bermakna, aku sekarang dalam mood bertenang yang teramat sangat. kaget ar lu ni beb...

Lady Windsor Says:
December 16, 2011 at 1:01 PM

sapa kaget beb...aku cuma tulis mood erotis, malam jumaat, hari jumaat..karang kalu aku tulis hari ni sabtu, salah pulak..semalam memang la malam jumaat...betul dah tu..tak da salah apa aihh dengan erotis...ko nak romantis ke, erotis ke..aku tak tahu..
bye.

SM Says:
December 16, 2011 at 2:51 PM

berapa banyak `bye' da...

Lady Windsor Says:
December 16, 2011 at 5:29 PM

Bye...

SM Says:
December 16, 2011 at 5:34 PM

lagi? ok, tak jadi aku nak tanya satu perkara...

Lady Windsor Says:
December 17, 2011 at 1:02 AM

Bye bye...

SM Says:
December 17, 2011 at 1:25 AM

buruk orang yang tak muda ni merajuk!

Lady Windsor Says:
December 17, 2011 at 11:12 AM

Tau tak pe..bluekkkkk! ( tongue emoticon)

SM Says:
December 17, 2011 at 11:47 AM

sekian.

Lady Windsor Says:
December 17, 2011 at 12:22 PM

Terima kasih...

SM Says:
December 17, 2011 at 12:22 PM

sama-sama.

Lady Windsor Says:
December 17, 2011 at 1:36 PM

:-(

SM Says:
December 17, 2011 at 2:23 PM

buruk merajuk!

Lady Windsor Says:
December 17, 2011 at 3:31 PM

: -(
.
.
.
.