Lelaki dan Tarikh

| Thursday, December 08, 2011 | |
Menonton sebuah filem yang ditayangkan pada waktu perdana malam tadi di saluran Diva Universal (dulu Hallmark), rasa macam kurang sikit perasaan `asshole'nya. Orang nak kata aku ni stok makcik-makcik menopouse sebab suka tengok (tonton) channel ni, aku peduli apa. Orait apa, takde la serabut sangat.


Kisah berkisar pasal seorang lelaki yang berusaha mengelakkan diri daripada komitmen perkahwinan. Babak awalnya menunjukkan lelaki tersebut tengah ber`dating' dengan awek mari dia kat tepi pantai tanpa adegan topless. Lebih kurang macam ni.


Perempuan : Kenapa kekanda bermurah hati membelanja adinda ais krim kacang di tengah panah terik begini, apakah kekanda sudah hilang akal?
Lelaki : Oh, kekanda masih waras lagi. Bukankah hari ini hari lahir adinda? Kekanda sengaja nak buat kejutan elektrik.
Perempuan : Kepala hangguk kekanda, hari jadi adinda tiga minggu lepas la...
Lelaki : Aik, betul ke? Habis tu, apa yang istimewa sangat hari ni?
Perempuan : Heee, kekanda ni. Hari ni hari jadi bakal ibu mertua adinda la.
Lelaki : Ha...?


******************************


Aku setuju mendengarkan pendapat yang mengatakan lelaki kurang mengambil berat tentang tarikh penting dalam hidup mereka.


Sekian entri pengakuan...

30 comments:

Fara Says:
December 8, 2011 at 4:16 PM

....mungkin!

SM Says:
December 8, 2011 at 4:20 PM

bukan mungkin, memang pun. tiap-tiap tahun akak aku yang ingatkan tarikh hari lahir mak aku. cis...!

Irfa Says:
December 8, 2011 at 4:44 PM

mmg pun :-) sib baik ada anak2 utk jadi alarm clock .keh keh keh

Lady Windsor Says:
December 8, 2011 at 6:00 PM

Jangan heran kalu ada laki bini bermasam muka sbb si laki lupa tarikh hr lahir bini...ko jangan buat kat bini ko cenggitu tau!

SM Says:
December 8, 2011 at 6:40 PM

irfa : nah! ada reminder.
LW : kalau dah lupa nak buat lagu mana?

Lady Windsor Says:
December 8, 2011 at 7:02 PM

tulih kat badan, setiap pagi ko mandi, pakai baju ngadap cermin, musti ingat!

telor power Says:
December 8, 2011 at 9:17 PM

aik betul ker? Hmmmm......

SM Says:
December 8, 2011 at 9:58 PM

LW : baik punya kau punya petua!

tp : aku rasa la...

telor power Says:
December 8, 2011 at 10:32 PM

Lady W: style gak petua ko tu kehkehkeh....

Lady Windsor Says:
December 8, 2011 at 10:35 PM

SM, tu petua paling baik...kalu ko nak yg lagiii baikkkk..Ada aku buleh bagi..

Telor, stylo eh..ekekekke! Nanti aku bagi extravaganz punya lagi...

SM Says:
December 8, 2011 at 10:57 PM

apa dia, buat tatu kat badan pulak?

Lady Windsor Says:
December 8, 2011 at 11:17 PM

Kalu nak tahu...ahhh lain kali lah aku cerita...

SM Says:
December 8, 2011 at 11:19 PM

tak payah, sebab aku tak nak tau. aku takut kau bagi petua yang super susah nak apply.

telor power Says:
December 8, 2011 at 11:24 PM

Lady W : SM dia takmo tahu takpe. cuba lu bisik kat wa ,sis...kehkehkeh

SM Says:
December 8, 2011 at 11:25 PM

tp : aku gerenti, kau pun tak sanggup dengar.

telor power Says:
December 8, 2011 at 11:27 PM

ye ker kahkahkah....
SM: lu dah decide ker mana nak pi? ok wa nak chow dulu

SM Says:
December 8, 2011 at 11:28 PM

taiping, macam cara je beb! harap cuaca menyebelahi aku.

Lady Windsor Says:
December 8, 2011 at 11:35 PM

SM & Telor: hahaha...nanti nanti laa...bila mood aku jahat, aku buat entry pasal macam mana korang boleh ingat tarikh penting tu..

SM Says:
December 8, 2011 at 11:36 PM

kau buat seratus entri pasal nak mengingati tarikh pun, kami tetap macam tu jugak. nak buat lagu mana?

Lady Windsor Says:
December 8, 2011 at 11:49 PM

Sebab tu aku kata kena tunggu mood jahat...so aku x akan buat entry sebab kalu mood jahat ambil alih, maknanya aku sudah x wujud...Dan ko x akan tahu petua ingat tarikh.

SM Says:
December 8, 2011 at 11:50 PM

kalau macam tu lama lagi la... kena tunggu sembilan ratus sembilan puluh tahun lagi...

Lady Windsor Says:
December 9, 2011 at 12:26 AM

Tunggulah...baru setahun dah guna...

SM Says:
December 9, 2011 at 12:27 AM

naahhh...!

reen afny Says:
December 9, 2011 at 1:58 PM

haaaaaaaaaaa apaaaa kaitan dengan aiskrim ni =.=
aku blurrr kejap... haha

SM Says:
December 10, 2011 at 12:41 AM

kau tak habis-habis blur. fokus, fokus...!

NenetPenne (NP) Says:
December 10, 2011 at 1:33 AM

apa citer drama tak ada motif ni?

SM Says:
December 11, 2011 at 2:18 AM

aku lupa tajuknya.

reen afny Says:
December 13, 2011 at 12:23 PM

hahaha focus nak glemer je boleee?? haha

SM Says:
December 13, 2011 at 1:39 PM

budak-budak memang suka glamour. tak boleh buat apa dah...

reen afny Says:
December 14, 2011 at 9:59 AM

muahahaha focus adele....