Baik Punya Songlap

| Wednesday, December 28, 2011 | |
"Cerita ini bukan untuk pencari hiburan picisan; cerita ini juga tidak diselangi elemen-elemen melodrama terlampau; cerita ini untuk mereka yang memahami bahawa hidup bukan pelangi." - Elviza Michele
Ok, aku dah lama tak tergerak nak cari dvd filem melayu kat pasar malam. Cantik, petang ni ada pasar malam, makanya ini adalah waktu yang sesuai untuk aku mengkhianati sinema perfileman lokal untuk ke sekian kalinya.


Sekian entri pengkhianatan...

18 comments:

Lady Windsor Says:
December 28, 2011 at 2:34 PM

nanti pinjam cd eh!

SM Says:
December 28, 2011 at 2:40 PM

dvd la. eh, aku rasa baik kau tengok kat panggung, baru best weh...

Lady Windsor Says:
December 28, 2011 at 2:42 PM

sorry mak tak kuasa nak buang masa kat panggung untuk tengok songlap...baik aku tunggu tahun depan, musti asstro tayang kat tv..(haha sombong gila statement aku..)

SM Says:
December 28, 2011 at 2:44 PM

statement kau sesuai diucapkan oleh orang yang ada asstro je. hahahaa... tapi aku rasa ini filem macam boleh blah je.

Lady Windsor Says:
December 28, 2011 at 3:07 PM

ehh aku memang ada asstro per..tahun depan laa...hihi

telor power Says:
December 28, 2011 at 3:41 PM

bagi aku cerita dia seronok. aku suka. org lain tak taw ler..

reen afny Says:
December 28, 2011 at 3:58 PM

aku tak tengok lagi!!!! sam..... sobsob T__T

SM Says:
December 28, 2011 at 5:19 PM

LW : koya la kau!

tp : la, kau dah tengok ke bro?

ra : apa susah, pasar malam kan ada...

reen afny Says:
December 28, 2011 at 5:40 PM

haha baru rm5 da boleh ulang2 tengok kan. haha

SM Says:
December 28, 2011 at 8:59 PM

aku rasa dulu kau pernah kata kena sokong industri sinema lokal, jadi kena pergi tengok kat punggung wayang, ambik asstro first atau beli dvd original. sekarang sudah tukar?

NenetPenne (NP) Says:
December 28, 2011 at 11:37 PM

@SM
kalau filem melayu, u should support by buying original cd or dvd laa wey...

SM Says:
December 28, 2011 at 11:41 PM

tak nak, kalau aku rasa tak berbaloi, baik aku pergi cari kat pasar malam. tu pun kalau dah nak sangat la. tapi jarang berlaku...

reen afny Says:
December 29, 2011 at 10:28 AM

alaaaa.... beli cd yang bukan pirates la. haha
cehh, kau saje je kan bagi aku serba salah =.=

SM Says:
December 29, 2011 at 2:54 PM

sekarang zaman dvd la wei...

Pok Amai-Amai Says:
December 29, 2011 at 3:43 PM

Cis! Teruknya ko nie. Beli barang lanun! Err, ko ade port pasar mlm jual dvd murah ke? Share la dgn aku...

=p

SM Says:
December 29, 2011 at 3:44 PM

MF : sudah! aku tak nak kau ikut buat jenayah laknat macam aku. ini semua kerja rampokan. area rumah aku 6 hari seminggu ada pasar malam. heavan weh!

Pok Amai-Amai Says:
December 30, 2011 at 10:42 AM

Peh! Gila 6 hari seminggu! Hari pe je yg pasar mlm tmpt ko tu cuti?

Aku mula nak usha tmpt ko nie! Wahahahah!

SM Says:
December 30, 2011 at 11:00 AM

MF : kecuali jumaat, ada tapi dah kawasan yang lagi jauh. tapi rabu dan sabtu betul-betul sebelah rumah. sebab tu pasar malam dan aku macam cagu dan kuku. (apahal asyik tukar-tukar profile picture je ni?)