Tips Berguna

| Friday, November 25, 2011 | |
"Kita tinggal di rumah orang, perlu menjalinkan hubungan yang baik dan berkomunikasi juga." 
- Jackie Chan, Shinjuku Incident.


Oh patut la... Aku ingatkan mereka cuma praktikkan perkara ni kat Tanah Melayu je, tapi kat seluruh dunia.

13 comments:

reen afny Says:
November 25, 2011 at 11:08 PM

tumpang glemer jackie chan nampak. ahaksss

eh, word verification..

BOOKessi.
(macam tahu2 je aku baru lepas balik dari book sale) =.=

SM Says:
November 26, 2011 at 12:32 AM

ni apa hal semua sibuk dengan word verification pulak. pelik aku. ohya, jackie chan yang menumpang aku, kalau takde peminat, dia takkan glamour. (kau ingat tu, tips berguna untuk kau jugak)

reen afny Says:
November 26, 2011 at 2:25 PM

siott... perasan gilaaaa weh. hahaha
yela da tu google ni macam perli aku pulak. haha

SM Says:
November 26, 2011 at 9:25 PM

apahal pulak dengan google? word verification `GLAMOUR' ke?

reen afny Says:
November 27, 2011 at 2:31 PM

hahaha ngek la.. kalau word verification glamour memang aku hempuk2 je google ni. perli habessss la. haha

SM Says:
November 28, 2011 at 1:00 PM

yela, apa yang google tu perli kau?

reen afny Says:
November 28, 2011 at 9:50 PM

perli budak gilaa glemer. huhuhu

Fara Says:
November 29, 2011 at 10:34 AM

Mula2 je hubungan baik.

Skg nie? Komunikasi baik jadah! Ckp Melayu pun terabur! Pastu ada hati nak menyombong!

>=p

SM Says:
November 29, 2011 at 12:07 PM

ra : tak paham aku budak-budak la ni.

MF : apa lagi yang kau tak puas hati ni? kan sasaran kuota pegangan 60% bumiputera dah tercapai. ok la tu. lagi pun mereka ni yang banyak membantu negara kita. kita patut bersyukur dengan percaturan ekonomi mereka yang secara tanpa sedar membuat kita juga hidup selesa. atau sekurang-kurangnya berterima kasih kepada polisi pemerintah yang berjaya mengekalkan kekuasaan kekal di tangan kita. ha, apa lagi? (sinis ke aku, harapnya la...)

Fara Says:
November 29, 2011 at 1:00 PM

...jgn lupa, kerana percaturan ekonomi mereka yg membantu ekonomi negara inilah terselit sejuta agenda tersembunyi! Hahahahaha! Kita mmg tak sedar sbb kita dah biasa terlena disebabkan keuntungan yg mereka dah cipta untuk kita (kononnya)....

>=p

SM Says:
November 29, 2011 at 1:07 PM

aku masih tak jelas dengan kedudukan kau sekarang. apakah menyokong atau membantah. apa yang aku nampak (secara sinis) kebanyakan kita memang mengalu-alukan sesiapa sahaja yang datang membina keuntungan di sini, sama ada oleh nenek-moyang kita atau generasi kita sendiri. masing-masing suka menceduk beras dari kawah yang sama tanpa mahu mencari butir padi yang lebih baik, yang mana butiran padi itu boleh disemai di depan mata sendiri!

Fara Says:
November 29, 2011 at 2:18 PM

Hehehehe....

Oklah, aku setuju dgn komen sinis ko. Skg nie petir tengah sabung-menyabung. Aku kena jaga tingkah-laku. Kang klu menyumpah sgt kang, kena panah lak kang. Merbahaya!!!!!

SM Says:
November 29, 2011 at 2:20 PM

hahahaa...! macam siut! aku sengaja berlaku sinis setiap kali, dengan harapan ada orang yang akan faham maksud yang aku nak sampaikan.