(tiada tajuk yang sesuai)

| Friday, November 25, 2011 | |
"Ala, orang kita ni kalau menang puji melambung-lambung. Tapi bila kalah kutuk bukan main. Ingat senang ke main bola tu, nak pulak bila terpaksa berdepan dengan beribu-beribu penyokong lawan. Cuba bagi orang yang kutuk tu main, mati kutu dia tengah padang."

Ha, ni lagi satu bangang. Kami kutuk bukan sebab suka-suka je kutuk. Kami juga berhak mengkritik, dan kadang-kala dalam nada yang keras sedikit sehingga akhirnya kelihatan seperti mengutuk atau merendah-rendahkan pasukan sendiri.

Apa, nak suruh kami cuba main tengah padang? Wei bodoh, itu bukan kerja kami sial. Dan kami marah bukan sebab kami ni pandai sangat main bola, tapi apa yang kami tak puas hati adalah bila pemain tak menjalankan kerja mereka dengan baik iaitu: BERMAIN BOLA! Jadi buat apa nak suruh kami ganti si bebal kat tengah padang tu pulak.

Cuba lah rasional sikit dalam memberikan komen, jangan buat aku panas hati. Tak pasal-pasal aku apply jadi Presiden FAM karang...!

Serious shit, lepas game final hari tu, aku bagi kata-kata pujian bercampur kutukan walau pun mereka menang. Siapa main macam lelaki gila beronani tengah padang tu, aku kutuk. Yang main hebat pulak, aku bagi two thumbs up!

Ini bukan entri emosi, tapi entri tak puas hati. Sekian...

21 comments:

reen afny Says:
November 25, 2011 at 11:27 PM

haha kau apply la jadi presiden FAM.. macam best je. haha
betul jugak tu, da kerja dorang sebagai pemain bola so kena la main betul2. kalau tak boleh main ganti orang laen je. ye dak?

SM Says:
November 26, 2011 at 12:33 AM

ganti dengan orang yang lebih layak. tapi bukan ganti dengan pengkritik yang kerja dia bukan main bola.

blu4sky Says:
November 26, 2011 at 5:59 AM

lepas tu application ko kena campak lagi errrkk...
hahaha..

SM Says:
November 26, 2011 at 6:57 AM

alamak.... jadi manager team bola estet je la jawabnya.

reen afny Says:
November 26, 2011 at 2:26 PM

haha yela... da tu ganti dengan orang yang tak tahu main bola, tak pasal2 lagi kena maki je nanti. haha

SM Says:
November 26, 2011 at 9:26 PM

budak kecik ni! kan aku kata `ganti dengan yang lebih layak', adakah orang yang tak reti main tu lebih layak? adui... ni la kalau banyak sangat shopping.

reen afny Says:
November 27, 2011 at 2:29 PM

hahaha jangan la mara.. kang lagi botak kang. ahaksss laa yela abg manager FAM. haha

SM Says:
November 28, 2011 at 1:00 PM

fokus, fokus!

reen afny Says:
November 28, 2011 at 9:51 PM

hahaha tak boleh focus... baru lepas shopping. hahaa

Fara Says:
November 29, 2011 at 10:36 AM

...sudahlah ko. Asik tak puas ati! Pelik aku!

SM Says:
November 29, 2011 at 12:08 PM

ra : kau patut lakukan aktiviti normal untuk melatih minda yang fokus, bukan dengan bershopping.

MF : mesti la tak puas hati. kalau aku puas hati, lagi la kau pelik.

Fara Says:
November 29, 2011 at 1:02 PM

Ah, ko takkan puas ati. Dah tak puas ati, nak kutuk lak! Ishh! Emosi aku tau tak!

Err, kenapa lak aku emosi kat blog org nie? Aku rs aku dah over limit. Aku undurkan diri....

SM Says:
November 29, 2011 at 1:09 PM

biasa la beb, kalau aku tak puas hati je aku bagitau. macam tu jugak kalau aku puas hati, aku akan puji.

ah, kau memang aku kenali sebagai orang yang emosi. entah kenapa kau emosi, aku pun tak faham. takpe, emosi kau baik untuk ruang aku. macam letupan mercun pada malam deepavali.

Fara Says:
November 29, 2011 at 2:22 PM

Mercun Deepavali tu lagik bt aku emosi smpi terkeluar caci maki carut semua ada! Panas ati beb! Tiapkali Deepavali, aku urut dada menahan sabar!

Err, tapi aku lupa klu aku kat kmpg pun (nak2 bekas setinggan yg skg dah jadik rumah taman), time raya diorang dok memekak dgn mercun.

Eh, nie apehal cite psl mercun lak nie?

SM Says:
November 29, 2011 at 2:25 PM

emosi kau mudah meletup, sama macam letupan mercun deapavali. relevan kan? kau dengan deepavali sangat sinonim. hahahaaa...!

Fara Says:
November 29, 2011 at 3:41 PM

Ceh, provokasi nampak?

Aku sinonim dgn semua bangsa. Baik yg meraikan Hari Raya, Tahun Baru Cina ataupun Deepavali. Kang klu aku tak ckp mcm nie, org kata aku rasis ngan fasis. Baik aku 'adil'. Kehkehkehkeh!

SM Says:
November 29, 2011 at 3:48 PM

statement yang aku nak keluar dari hujung jari kau, sebab aku memandang kau lebih kepada seorang rebel (kadang-kala) yang emosional. memang itu yang sepatutnya, adil. tak perlu terlalu taksub dengan semangat asshobiah, sampai sendiri terlupa kita bekerja atau hidup bukan di atas sebuah pulau yang dihuni oleh sejenis manusia sahaja.

reen afny Says:
November 29, 2011 at 4:15 PM

apa benda?? tengo muvee ok tak?? kan minda focus.. tak bergerak2. haha

Fara Says:
November 29, 2011 at 5:27 PM

...aku bantah sbb 'watak' aku kat blog ko. Tapi tak semua aku setuju dan tak semua aku tak setuju.

Klu tak setuju, bek aku terus-terang sbb ko tak mcm blogger len. Ambik peduli (walau adakala dah bosan). But, better boredom than being apathy! Kan?

Aku rs, kakak LW mcm tak bape nak aktif berbls komen dgn ko arini.

SM Says:
November 29, 2011 at 6:32 PM

ra : yang tu pun kira pk, asalkan bukan aktiviti yang bersangkut-paut dengan elemen glamour.

MF : kaub bantah atau setuju dengan setiap apa pendapat aku, itu nombor dua. tapi aku mahukan seseorang yang bersikap rebel, bukan kaki ampu setiap masa. sentiasa mengiyakan pendapat aku. aku sedar, kadang-kadang pendapat aku juga kelihatan bullshit, tapi bullshit yang macamana? itu yang aku perlu tau. si LW hari ni di luar kawasan kot.

reen afny Says:
December 1, 2011 at 1:31 PM

haaaarrrrr reemmm... haha alaa tengok muvee mana da glemer. huhu