Duit Dalam Fesbuk

| Friday, October 14, 2011 | |
"Kami dapat ganti gaji fulltime 5 angka dengan cara ni. Mari baca cerita saya jika anda dah bosan makan gaji. Tak cuba tak tahu."


"Macam tak percaya check akaun dapat lebih 10k sebulan. Simple, sesuai untuk semua dan wang bukan masalah lagi. Jom saya bimbing."


"Kami dah dapat bayar hutang sebab duit masuk setiap minggu. Daftar segera saya akan bimbing."


"Baru join 10 bulan tapi dah kutip 5-10k seminggu. Dulu suami tak sokong. Sekarang tak bagi berhenti pulak. Senyum je dia, saya tak minta duit lagi."

Kimbet betul la. Makin menjadi-jadi pulak taiknya fesbuk ni. Masing-masing nak promote bisnes `meniaga larut malam' diorang tu dengan kata-kata indah. Janji-janji palsu semua tu. Ah, aku pun tak berapa heran tengok orang posing sambil tunjuk not RM50 yang diorang susun macam daun pakau depan muka, sebab aku pun tiap-tiap hari kira duit hasil part time siang hari (malam lain kira pulak). Satu hari dapat lebih kurang Rp150,000. Kalau sebulan? Akulah jutawan senyap yang sebenar. Hahahaa....!



Aku pun boleh berlagak macam korang walau pun banyak duit singgit-singgit. Duit jugak! Tu tak nampak ke not RM100 terselit kat celah bedah tu? Hahahahaa..... Berlagaknya aku!!

Subhanallah. Wassalam...

15 comments:

Lady Windsor Says:
October 14, 2011 at 7:39 PM

rajinnya ko susun duit...aku dah naik muak iklan macam tu...penipu hangett...err ada banyak lagi taik kat fesbuk...kan?

SM Says:
October 14, 2011 at 11:47 PM

duit banyak, sebab tu rajin susun. hahaha...! ketawa berlagak.

salah satu sebab kenapa fesbuk semakin membosankan.

Lady Windsor Says:
October 15, 2011 at 12:12 AM

Aku pelik baca fesbuk kalau ada entry pasal gambar sendiri...

SM Says:
October 15, 2011 at 12:25 AM

*wah, rini nk mkn pe ek?
*menci la bdk2 opis neh!
*nyumeh! sdpnye cadnury neh. thnx b!

aku nak muntah baca wall post macam ni! nak unfriend kang, kecik hati pulak.

Lady Windsor Says:
October 15, 2011 at 12:44 AM

*..tersenyum tengok anak, dah pandai baca buku...
*...pic masa bertunang...
*...tunggu encik suami pulang, rindunya...

Tak menahan aku baca entry macam ni kat fesbuk...nak aku tanya apa depa nak bitau sebenarnya..karang kalau aku buat onar tanya...lain jadi karang...

SM Says:
October 15, 2011 at 12:51 AM

aku tanya macam ni

*aik, dah darjah 8 baru pandai baca ke?
*sakan betul gambar tunang, siap sanding bagai. kemaruk ke?
*suami kau tak balik, ada skandal. haha!

boleh?

Lady Windsor Says:
October 15, 2011 at 1:09 AM

Boleh je...tapi kalau aku buat dan2 tu kena tohmah nista gamaknya...

SM Says:
October 15, 2011 at 1:24 AM

ada sesetengahnya boleh terima, tapi dengan kawan kamcing dan jenis sekepala la. yang lain tu aku anggap tujuan mereka post benda2 macam tu cuma nak pancing komen orang lain je. bosan!

Lady Windsor Says:
October 15, 2011 at 1:31 AM

Sampai sekarang aku fikir apa pekdah depa dok buat statement pasal diri sendiri yg bersifat personal tu..

SM Says:
October 15, 2011 at 1:47 AM

kesunyian kot. macam kawan aku akan check in setiap kali sampai rumah. bagitau breakfast kat mana. shopping beli apa, etc! sangat sedut!

Lady Windsor Says:
October 15, 2011 at 9:05 AM

Hah...betul..tersangatlah sedutnya kan...ko tau aku pernah baca kat FB depa sembang pasal shave bulu... Mak aihh tak ada kemaluan langsung... Punya la mangkuk org yg buat entry tu... Aku yg baca pun rasa malu dan pelik, dalam banyak2 perkara, hal celah bedah tu juga yg nak diborak...memang sedutnya habes!! Aku tak tau muka org tu duduk celah mana...

SM Says:
October 15, 2011 at 11:50 AM

celah ketiak! muka buku = muka tembok = muka busuk = takde muka!

Lady Windsor Says:
October 15, 2011 at 4:13 PM

Takde muka=takde kemaluan!

NenetPenne (NP) Says:
October 16, 2011 at 11:48 PM

ada orang asyik meroyan citer ada pet kat fb tapi mengalahkan ibu ada baby...

ada tu putus cinta pun post kat fb

ada tu bergaduh kat fb..

very the kelassss...

word verification kau kali ini ialah conet.. haa ha ha comel..

eh apsal tak buang word verification tu arrr...

SM Says:
October 17, 2011 at 7:26 AM

LW: takde otak! (boleh ke)

NP: kau adalah orang yang paling lucky sebab dapat word secomel itu. jadi, perlu ke aku buanga? (kau punya pasal, takde hal)