kembali

| Tuesday, September 13, 2011 | |
"Bagi mereka yang menyatakan mereka adalah pejuang Islam, kembalilah ke pangkal jalan. Usahlah sejarah hitam itu pula yang menjadi sandaran, tetapi jadikanlah perjuangan Rasulullah sebagai ikutan. Perjuangan Rasulullah menentang kaum musyrikin serta membawa sinar Islam ke seluruh jazirah Arab sepatutnya menjadi ikutan, tauladan serta perjuangan. Jadikanlah pejuangan Rasulullah membawa agenda Islam sebagai suri tauladan, dan bukannya perjuangan menatang ideologi kapitalis, mahupun komunis sebagai ikutan."

...cilok dari sini http://www.mykhilafah.com/berita-lokal/3025-polemik-tragedi-bukit-kepong--kembalilah-kepada-agenda-islam

31 comments:

Hazrey Says:
September 13, 2011 at 12:39 PM

Ni cerita bukit kepong ke?

Ok taknaklah. Saya suka cerita kucing jek. Sori salah blog.

SynicalMind Says:
September 13, 2011 at 12:42 PM

hahaha... cerita bukit kepong tak main la beb. cuma nak share je...

Hazrey Says:
September 13, 2011 at 1:27 PM

HAHAHAH... yang paling penting, mat sabu idiot, yang bertengkar ngan dia pun idiot. bertekak kat media. yang rugi siapa? yang ketawakan kita siapa?

SynicalMind Says:
September 13, 2011 at 1:38 PM

hahaha...! kita yang ikut berbalah jugak sama-sama double idiot.

NP Says:
September 13, 2011 at 4:12 PM

alahhh yang bertengkar tu cuma nak nama jer...

eh pilihanraya dah dekat kan?

tu pasaiiiiilaaaaa

SynicalMind Says:
September 13, 2011 at 5:28 PM

alamak, NP lepas ni kau tolong ingatkan aku jangan cerita pasal PRU tau. lemau je aku rasa nak ikut jadi double idiot, berbalah perkara yang orang lain dapat faedah.

Lady Windsor Says:
September 13, 2011 at 5:52 PM

Sejak aku hidup br sekali aku pi mengundi...

SynicalMind Says:
September 13, 2011 at 5:59 PM

great, lepas ni kali kedua pulak...

Lady Windsor Says:
September 13, 2011 at 6:49 PM

Ntah...kalau aku Ada rasa nak pi, aku muncul le kat tempat mengundi tu...

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 5:04 AM

i follow...

NenetPenne (NP) Says:
September 14, 2011 at 11:21 AM

@LW
samalah.... baru satu kali mengundi... my ex..langsung tak ...ha haha...

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 11:38 AM

NP: yang tu tak follow...

Lady Windsor Says:
September 14, 2011 at 1:26 PM

NP: i mengundi tu pun masa ex ada..dia paksa...mengundi kat kampung dia..the rest tu i 'bekerja' masa election...

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 1:44 PM

ada orang bekerja untuk election, ada jugak yang bekerja kerana election.

NenetPenne (NP) Says:
September 14, 2011 at 3:13 PM

@LW
samalah... masa dia ada je i mengundi sebab dia yang nak bawak i pegi tempat election..harapkan i, memang i tak pegi..lagipun seronok tengok khemah parti... hiks...

abang2 polis yang jaga tempat mengundi pun cun dan handsome serta gagah perkasa.... muahahaha

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 3:17 PM

NP: baik kau undi abang2 polis tu je, pangkah kat dada dia. auww...!

Lady Windsor Says:
September 14, 2011 at 3:42 PM

SM, aku bekerja sebab election...

NP, yes abang2 police handsome kan..control macho jek...kih!kih!kih!

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 4:11 PM

LW: ya, kau adalah dalam golongan orang kedua tu. bekerja kerana election (aku tau kerja kau)

NP: aku dengar abang2 askar yang baru masuk pun ada masa PRU13 kang. aku rasa, elok kau pergi.

NenetPenne (NP) Says:
September 14, 2011 at 4:32 PM

@SM
kang kalau i pangkah dada abang polis ada kemungkinan masuk lokap tak???

eh apa yang kau tau pasal kerja si LW?


@LW
handsome pun anak ikan uuuuu....

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 4:40 PM

NP: mana yang strict mungkin makan penampar lepas tu makan nasi lokap. mana yang muka blur tu mungkin tersengih je la kot...

Lady Windsor Says:
September 14, 2011 at 7:13 PM

SM: a ahh apa yang kau tau pasal kerja aku..jangan nak serkap jarang..aku kuli kepada kuli kepada kuli..kerja aku mengadap pc 25 jam, blogging! yang penting aku bukan komando...cuma aku makwe kepada bekas chief paskal...ngee! opocot!

NP: eh mana u tau anak ikan i handsome..tskk!

SynicalMind Says:
September 14, 2011 at 7:22 PM

LW: kau pernah teka apa kerja aku dulu, sekarang kau pulak teka kerja kau...

Lady Windsor Says:
September 15, 2011 at 8:38 AM

so kau rasa tekaan kau tu betul eh?

SynicalMind Says:
September 15, 2011 at 9:45 AM

kejituannya pada kadar 85% kot...

Lady Windsor Says:
September 15, 2011 at 10:11 AM

hahahaha...kebarangkaliannya adalah mencapah sebanyak 85%...

SynicalMind Says:
September 15, 2011 at 12:21 PM

i guess...

Lady Windsor Says:
September 15, 2011 at 1:32 PM

nope..u r wrong!

SynicalMind Says:
September 15, 2011 at 2:26 PM

takpe, aku simpan dulu tekaan aku ni. wish me luck, semoga tak gagal...

Lady Windsor Says:
September 15, 2011 at 2:37 PM

wish u luck..kau dah gagal pun buat tekaan tepat!

SynicalMind Says:
September 15, 2011 at 2:53 PM

we'll see then...

Lady Windsor Says:
September 15, 2011 at 3:15 PM

ok no prob! wait n see..