The Grey

| Thursday, September 22, 2011 | |
Aku kena tengok (tonton) ni... Sebagaimana aku suka tengok (tonton) Alive pasal team ragbi cannibal yang kandas kat Andes atau Cast Away pasal Tom Hanks sakit gigi yang terkandas ntah kat pulau mana. Kali ni Liam Neeson tak pukul orang macam dalam Taken, tapi dia pulak kena hambat dengan haiwan maging empat kaki (bukan babi)...

16 comments:

Lady Windsor Says:
September 22, 2011 at 11:18 AM

owh ko tengok eh citer team rugby atau team bolasepak? yang terkandas kat andes dan makan daging kawan sendiri tu ek? sedih dan sadis kan...lokasinya ceritanya setempat jer tapi kesan emosinya...sangat mengesankan..hokeh nanti aku nak cari gak citer ni..

SM Says:
September 22, 2011 at 11:26 AM

the grey aku nak tunggu kat pawagam. tak silap dulu Alive pernah tayang kat tv2, pelakon ethan hawke kot. lepas tu bulan lepas ada dokumentari pasal mereka kat history chanel.

liam neeson adalah antara pelakon yang ada karisma tersendiri, lebih tepat pada pandangan aku adalah dia mempunyai perwatakan `hero menyendiri'...

Lady Windsor Says:
September 22, 2011 at 1:35 PM

dokumentari yg terkandas tu dah banyak kali ditayang..yerp..liam neeson ada pembawaan dia sendiri...

SM Says:
September 22, 2011 at 2:13 PM

satu keajaiban dapat bertahan dalam perjalan di pergunungan andes sejauh beberapa puluh batu...

Lady Windsor Says:
September 22, 2011 at 3:48 PM

yerp..tapi citer tu memang sadis kan...rasa macam tak percaya ada yang boleh bertahan dan hidup...real sangat masa adegan mereka koyakkan daging yang beku oleh ais...

SM Says:
September 25, 2011 at 9:54 PM

cerita pasal kesadisan dalam survivor ni, ada kaitan dengan kenapa aku tukar gambar profile.

Lady Windsor Says:
September 25, 2011 at 11:51 PM

hah nape kau tukar? aku baru nak tanya..musti ada explanation...

SM Says:
September 26, 2011 at 12:01 AM

ada dua sebab:
(1)...
(2) cerita pasal survivor ni, aku teringat kawan imaginasi tom hanks si bola wilson masa dia trapped kat satu pulau. terus guna gambar wilson ni.

Lady Windsor Says:
September 26, 2011 at 12:13 AM

no (1)...?

SM Says:
September 26, 2011 at 12:21 AM

...hahaha! rahsia. tak perlu diberitahu secara public.

Lady Windsor Says:
September 26, 2011 at 12:49 AM

ok..sendiri ingat aarr..roger! hahaha...

SM Says:
September 26, 2011 at 1:03 AM

kalau kau nak tau, dulu aku tengok (tonton) cast away ni sorang2 je kat mid valley. takde geng yang minat dengan filem ni.

Lady Windsor Says:
September 26, 2011 at 1:12 AM

Bagus...tengok sorang lagi best penghayatan...

SM Says:
September 26, 2011 at 1:18 AM

dulu, kalau takde geng, aku rambo sorang2 je...

Lady Windsor Says:
September 26, 2011 at 9:00 AM

aku lebih banyak lone-ranger kalau tengok movie..

SM Says:
September 26, 2011 at 9:04 AM

aku paling tak suka tengok movie dengan `si pengulas'. rimas, tiap scene dia nak ulas.