tom morello

| Sunday, August 21, 2011 | |
aku perlukan tonik untuk mata aku terus segar mengadap garisan-garisan vektor di atas skrin monitor aku, mungkin sehingga waktu sahur nanti.

...video yang seingat aku (tapi yang ni aku rembat dari youtube), dah lebih lima tahun dalam simpanan. sekarang setelah lebih 10 tahun aku masih mengagumi mereka, walau pun mereka tidak lagi seperti dulu dan kini membawa hala tuju yang baru.



I'm a brother with a furious mind
Action must be taken
We don't need the key
We'll break in

...untuk buddies aku, mungkin korang tak mengenali mereka.



It's a beautiful world we live in
A sweet romantic place
Beautiful people everywhere
The way they show they care
Makes me want to say
It's a beautiful world
Oh what a beautiful world
For you

It's a wonderful time to be here
It's nice to be alive
Wonderful people everywhere
The way they comb their hair
Makes me want to say
It's a wonderful place
Oh what a wonderful place
For you, not me...!

...damn! mereka masih memberikan aku semangat yang sama, seperti dulu!

21 comments:

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 7:25 AM

Wonderful people everywhere
The way they comb their hair
Makes me want to say
It's a wonderful place
Oh what a wonderful place
For you, not me...!

pasai pa la tetiba adegan sikat rambut tu masuk dalam lirik mamat ni..

yeahh wonderful place for them..not for me!!

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 9:56 AM

you need to view in a different picture... this kinda lyric look so simple, but we had to find the real mean.

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 10:53 AM

got that..saja tanya..need indepth interpret...and its kinda 1000 meaning..

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 11:06 AM

...kau boleh saja membayangkan seorang anak kecil sedang menyisir rambut ikalnya, duduk di birai tingkap.
...manakala aku pula akan membayangkan ketenangan dan keamanan akan mebibitkan kedamaian dalam hati si kecil itu sambil bibir comelnya mengukir senyum.

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 11:17 AM

how i wish..but i know..its only a daydreaming..pain!

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 11:39 AM

like i said, the dream that only we can control the script...

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 12:01 PM

ya..kitalah juga tok dalang di pentas cahaya untuk sebuah purbawara wayang kulit yang tiada penyudah, kecuali apabila tuhan menjemput kita dengan satu sentapan ruhulkuddus dan kita pun bersemadi dengan diam...

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 12:36 PM

...dan ketika itu, Dialah yang bakal menyudahkan jalan cerita. Oh ya, aku agak terkilan dengan band ni sejak de la rocha keluar dan bergerak solo. Tak sama dah!

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 12:46 PM

ala..ko kena ingat...yang mula-mula adalah yg terbekk..bila sesebuah band dah berpecah..dah jadi lain...aku tetap suka crowded house punya band walopon lagunya hanya 1 yg aku suka..

Mommy Fara Says:
August 21, 2011 at 1:07 PM

Dah lama gila tak dgr psl band nie...Nie zaman muda-muda nie. Hehehehe....

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 6:05 PM

LW: memang crowded, sampaikan follower dia pun susah nak masuk baris. hahaha...! (gelak la lagi)
MF: zaman kau muda, tapi sampai sekarang tiap kali dengar lagu-lagu ratm ni semangat muda aku datang balik.

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 9:41 PM

SM: ntah nape aku cuma suka 1 lagu je dari crowded house tu..aku dengar tahun 91 di rumah jiran di melaka...sampai la ni aku suka..itu namanya follower sejati...haahahaahha..kau ada?

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 10:15 PM

LW: tu maknanya kau follow lagu je, bukan band. adoi....

Lady Windsor Says:
August 21, 2011 at 11:47 PM

hahaha..lagu ke band..yang penting i follow...

SynicalMind Says:
August 21, 2011 at 11:51 PM

adoi... pening aku...

Lady Windsor Says:
August 22, 2011 at 2:47 AM

ko kena biasakan diri pening kalu ada buddy macam aku...

SynicalMind Says:
August 22, 2011 at 8:20 AM

lantak la pening macamana pun, asalkan pil adele sentiasa ada dengan aku.

Lady Windsor Says:
August 22, 2011 at 9:17 AM

aku ada banyak pil..yang ko tak ada..aku ada...

NenekPenne Says:
August 22, 2011 at 10:47 AM

betul..aku tak kenal diaorang...

SynicalMind Says:
August 22, 2011 at 2:59 PM

LW: sedikit demi sedikit kau kena singkirkan sebahagian besar pil2 tu.
NP: nama band Rage Against The Machine, tapi bila vokalis De La Rocha keluar, ahli yang tinggal jemput Chriss Cornell (ex-Soul Garden) untuk bentuk band baru dengan nama Audioslave. RATM memang unik sebab guitarist mereka Tom Morello punyai stail permainan lain daripada yang lain.

Lady Windsor Says:
August 22, 2011 at 3:29 PM

okeh tq..aku pun x tau band ni sebenarnya..