terbaik sepanjang zaman

| Wednesday, August 17, 2011 | |

kalau seratus tahun lagi pun, aku tetap dengar lagu ni bila tiba ramadhan (bawak ke syawal)... inilah lagu terbaik sepanjang zaman untuk kategori lagu bermusim.

39 comments:

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 10:59 AM

hoiiii sedih weyyy...
apa nih.....
i need a shoulder to cry on... lend me, lend me ur shoulder....

first time i dengar lagu ni masa first time i become a single lady yang vogue again... i cried out loud... i really miss my exhubby...

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 11:05 AM

Pasai pa wei I x blh den gar ..dah le Internet down...diza

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 11:28 AM

NP: alamak, sori beb...!
LW: beberapa tahun dulu aku pernah baca ulasan untuk album bagi lagu ni, pengulas tu bagi 5 stars! walau pun aku tak pernah dengar sampai abis album ni, tapi berdasarkan album raihan yang terdahulu (puji-pujian & syukur), aku setuju...

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 12:03 PM

SM
sorry tak boleh pinjam bahu ke atau sorry sebab taruk lagu ni?

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 12:04 PM

okeh..aku da blh dengar..ko kekwat SM..saja letak lagu ini..sob! sob!
NP: 2011 is my 1st year hv ramadhan alone...:-(

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 12:11 PM

NP: sori sebab aku pakai kemeja bundle hari ni, hahahaa...!
LW: apa jadah pulak kekwatnya, ini sebagai tanda penghargaan aku pada satu hasil seni yang aku anggap antara terbaik sepanjang zaman.

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 12:29 PM

@LW
sorry to hear that..
i masuk ni 3 years raya without him... sob sob sob...
nak tahu kisah u tapi u tak citer kat blog..mungkin face to face kot kita sembang...


@SM
baju bundle laaa best...
kang baju yang bukan bundle susah pulak nak cuci...

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 12:32 PM

sudah, sudah... belum apa-apa lagi dah keluar track. masuk baris semua...! back to the topic, kenapa penggiat seni kita lebih suka buat lagu raya daripada buat lagu puasa?

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 12:39 PM

adoilla...NP, cikgu besau suda marah minta masuk barisan beb!

SM: lagu tu memang evergreen..maksud aku kekwat ni ko sesaje nak caras rasa sukahati aku dan NP di bulan puasa yang mulia ini...sedey taww dengar lagu macam tu...kan NP kan?

NP: ok face to face lagi okeh..that's y u kena mari rumah i..atau memane kan..makan2 sambil gebang...kalu nak berdebat sampai lebam pun boleh..nak2 lagi tuan tanah ni yg handal berhujah..hik!

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 12:46 PM

LW: aku tak pandai hujah, klentong power la...

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 12:46 PM

SM: kalau komposer buat lagu puasa x de apa yang boleh digempak sebab puasa 30 hari, tapi lagu raya ni hanya setahun sekali dan sehari saja munculnya..memanglah puasa pun setahun sekali tapi aura dan elemen raya tidak mampu ditandingi oleh aura puasa..ko bayangkan hari raya, ramai sakan la yg nak bertunang, nak bernikah kawin, nak bertandang, nak merisik, nak berfoya2..oopss..walopon secara zahirnya raya adalah hari kemenangan besar bagi umat islam yang berpuasa selama sebulan. kemenangan di sini aku yakin dirujuk kepada kemenangan kerana tidak melakukan dosa..bukan kemenangan elak makan minum. ke macam mana pendapat ngko? (right track kan)

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 12:47 PM

SynicalMind said...
LW: aku tak pandai hujah, klentong power la...

..eleh...tetiba plak mengaku cenggitu...malu sehhh...hahahah

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 12:48 PM

teringin nak dengar lagi lagu macam ni. kalau kita semua semangat nak raya bila dengar lagu sanisahuri atau ahmad jais, apa salahnya kita salurkan semangat ramadhan melalui medium muzik kan?

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 12:50 PM

(yup, still on track)
ha, kat situlah cabaran yang penggiat semua kena sahut. untuk menandingi aura raya tu, mereka kena hasilkan karya yang betul-betul berkualiti, menangkap jiwa pendengar, ada sentimental value, bla bla bla... baru laku sampai 100 tahun lagi!

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 1:07 PM

tapi aku tak rasa ada komposer nak buat lagu puasa...

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 1:15 PM

sebab tak berani. semua nak hidang yang sedap-sedap je atas pinggan. ikut selera pelanggan 100%.

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 1:43 PM

@SM
lagu puasa tak meriahlaaa...
meriah ke kalau tak boleh makan selama 30 hari??
i okay jer tapi pada umat2 islam yang tak puasa, kira cemana?
tapi boleh buat dalam bentuk dakwah kan...
contoh kalau tak puasa, selit2kan unsur2 yang boleh menyedarkan orang yang tak puasa tu...

@LW
sedihhh oooo sedihhhh oooo sampai teringat akan beg burberry tu... cemana nih...RM5,000.00 tu bukan sikit...jenuh ooo nak bayar bulan2 kredit kard tu nanti...


i dok byangkan u adalah seorang yang femine, rambut panjang, stylo..kuku di padicure manicure...cantik, kulit mulus, tinggi mcm peramugari...

sedangkan i adalah makcik kampung jer...rendah, pendek, hitam, buruks... uhukkk uhukkk.. terus malu nak jumpa...


jap jap nak bayangkan SM cemana...
tinggi kot, manly kot...

cannot masuk baris laaa..rimas wey...

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 2:37 PM

NP: pasai pa la dok bayang lagu tu..itu semua plastik..i macam u gak le..tunggu...tengok depan-depan..tu pasai i nak ajak u buka pose rumah i..cantik ke hapa, kalu hati busuk...hudus gak le kan..ala don’t mention that...we know ourselves...we appreciate each other..we respect people..we blogging on our own way..lets celebrate life ok..but then we never rampas2 hak orang kan...mai masuk baris cepat!

SM:..aku bayangkan ko memang macam ngko le...very de SM...kan...ahak!

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 2:46 PM

i takut..
bila berjumpa terus jadi tak mesra
terus menjauhkan diri
terus tidak lagi menjenguk blog i yang usang itu
terus block i
terus terus terus..ha ha ha...

teringin tau kalau ada duit lebih, jenjalan pi paris...jalan2 pun dgn orang yang sekepala lagi best kan....

cara u menulis ni i tau u must be somebody... i'm good in meneka...

SM tu cara menulis, cara appearance tu...cemana yer....
musikil mak...

rampas2 tak main laaa.... geli2 jer dgn bekas laki sendiri..eh... ha ha ha..

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 2:58 PM

NP: owh no...jauh tersasar tu...yes i am somebody..somebody who belong to my siblings, .i anak yatim piatu...sob! sob! mak i br je meninggal jun lalu...kita ini bukan siapa-siapa pun kecuali milik mutlak Allah...(cheewahhh tazkirah jap..haha) try me baby! o ya...stok gegeli kan..dengan ex...mwahahaha

SM tu.ahh whatever happen..dia tetap SM..

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 3:17 PM

@LW
sorry for the loss of ur beloved mother...

i still ada mak, bapak dah lama meninggal..i pun dah lupa bila..

still got sistas and brothers around...

stok gegeli dgn ex tu wajib..muahahahaha...


@SM
jom lepak dgn kitaorang...
kalau u ada wife or gf, ckap kat dia, jangan risau, kita tak rampas hak orang punya..

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 3:22 PM

NP: thanks..i jaga dia masa last2..tu yg balik keje terus nak jenguk ke bilik dia walhal dia dah x de..rasa macam baru semalam

SM: ya SM, make sure tak dak orang jelesz..kalu tak sila bitau!

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 4:21 PM

NP: kalau tak meriah, apa kata dah tiba masanya kita jadikan ramadhan sama meriah macam syawal. ini cuma idea je, maklumlah aku pandai klentong je. (gelak) kalau nak jadikan sebagai satu medium dakwah pun kira bagus jugak, sambil tak puasa tu sape yang nyanyi lagu puasa barulah panag punggung!

LW: ye betul, we're blogging in our own way.

NP lagi: ada satu tempat kat machap, kluang johor. landskap kat situ pun ada buat monumen 7 wonders. eiffel tower pun ada, sama je dengan paris!

pun LW lagi: takziah... we're always somebody that belong to someone.

lagi-lagi NP: aku dah ada gf, pegi mana-mana jadi bodyguard.

LW jugak: ibu, kehilangan yang paling kita rasa... awek aku cute macam ADELE...!

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 4:27 PM

noted! awek ko adalah Adele, tak pon perempuan bertuah itu ko paksa jadi Adele..tak pon lebih malang dia terpaksa dengar mumbling ko dalam keta bila jalan sesak..sangat kesian kalu dia kena tengok middle finger ko bila ko marah...ada kah?

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 4:40 PM

separa tepat...

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 4:41 PM

ooi, lari topik...!

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 10:07 PM

@LW
kalau kita sayang orang tu, bila orang tu tak ada, kita tentu rasa kehilangannya...

i know my satu hari i akan melalui detik2 seprti u jugak..

i love my mum even i jarang call dia... i tak reti nak borak dalam telefon tapi kalau kat luar, reti pulak berborak...



@SM
cemana nak jadikan bulan puasa tu meriah?? yang i tahu, param jer yang meriah...meriah dgn lauk pauk yang sungguhlah tak best gilaaaaaaaa

kat machap? ada eh? jom kita pegi sana... tapi kat paris lagi best...boleh bergaya dgn jaket, mafla, sarung tangan bagai.. baru vogue.. dan nanti time2 nak raya gini boleh antar kat newspaper buat ucapan selamat hari raya konon2 belajar kat obersea...
ha ha ha....


kau ada gf? good, boleh introdude kat kami... mintak dia tolong jangan jeles dgn kami yer...

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 10:24 PM

NP: kan best kalu bley g paris sama kepala otak neh..dah tentu i nak posing maut depan eiffel tower..tak pun depan lafayette galery..huaaa dreaming beb! yg penting balik KL hantar pada berita harian kat ruang salam perantau..meletopss...hahaha

SM: haa cemane nak buat tu..kalau bulan meriah, aku musykil sangat sebab org kita ni lazim memeriahkan param jer..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 1:43 AM

NP: marka aku nick dia nama adele, sungguh cute. macam aka, kita kena cari satu pendekatan baru nak meriahkan ramadhan selain `param haram', contohnya lagu puasa.
LW: usaha nak memeriahkan ramadhan takkan berkesan kalau dicuba hanya untuk beberapa tahun. kena konsisten dan sentiasa keluar dengan idea-idea segar. baru la dapat menandingi kemeriahan `param haram' atau hari raya itu sendiri.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 8:23 AM

kim salam sama marka ko...bitau dia aku da beli cd dia yg no 19 & 21..
ramadhan aku meriah sangat bila tengok 7 anak buah aku main mercun depan rumah pusaka mak aku di sebuah kampung di pantai timur.

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 8:34 AM

she said, thanks...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 8:35 AM

my pleasure...

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 12:00 AM

@LW: detailkan lagi pantai timur tu? ada 3 buah negeri disitu...

apa yang bezanya 19 dan 21?


@SM: ha haha...adele rupanya....

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:12 AM

NP: 19 tu 1st album dia, yang latest ni 21. yang ketika akan release single dengan tajuk `as i am' atau pun SM!

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:16 AM

SM: cheewahhhhh kembang lah tu cap album marka nama SM...anyway tq for the explanation on 19 and 21..
NP: di kawasan yang berkilat-kilat..pasirnya berwarna emas...kaya kan tanah tumpah darah i..

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:16 PM

LW: satu negerilah rupanya kita yer... pasir yang berkilat2 mcm mas...ha ha ha..i know that....

i jarang dapat kawan sama negeri.. selalunya tak sama idealogi... apatah lagi bf orang kelantan.

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 10:34 PM

ketidaksamaan idealogi tak bermakna tak boleh bersama, yang penting toleransi...

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:47 PM

cemana nak toleransi kalau dia kata BN bagus sedangkan i kata Pas adalah bagus.. haaa kan dah gaduh tu...

word verification kali ini ialah facutan... ha ha ha...facutan apa gamaknya yer?

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 11:00 PM

NP: itu mungkin masalah ego kot... perkataan word verification tu memang takde makna apa-apa sebab disusun oleh sistem ecara random, tujuan nak tau yang log tu manusia atau bukan manusia...