Kurt Cobain

| Saturday, August 06, 2011 | |

Drugs are a waste of time. They destroy your memory and your self-respect and everything that goes along with your self esteem.
-Kurt Cobain

...tak guna si setan ni, cakap tak serupa bikin. berbual bau longkang!

24 comments:

Lady Windsor Says:
August 7, 2011 at 6:06 AM

walaupun dia setan..ramai gak pengikut dia kan...dua kali setan jadinya!

SynicalMind Says:
August 7, 2011 at 12:17 PM

hahaha... pengikut dia dari kalangan setan manusia dan manusia setan. tapi aku layan jugak. harap2 aku ni manusia manusia.

Lady Windsor Says:
August 7, 2011 at 2:58 PM

layan je beb..release!

SynicalMind Says:
August 7, 2011 at 5:55 PM

malangnya, ramai legend yang mati muda. termasuk kat malaysia.

Lady Windsor Says:
August 7, 2011 at 6:03 PM

selalunya macam tu ler..the good die young..

SynicalMind Says:
August 7, 2011 at 7:02 PM

mungkin lebih menguntungkan... sampai bila2 bukan setakat jadi living legend, but also young legend.

Lady Windsor Says:
August 7, 2011 at 9:31 PM

tu la pasal..kat malaysia ni sapa agak-agak young legend...ada tak?

SynicalMind Says:
August 7, 2011 at 10:04 PM

what bout sudirman?

Lady Windsor Says:
August 7, 2011 at 11:46 PM

yesss! same thought.

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 12:13 AM

anyone else who had a same reputation as he is?

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 1:44 AM

nahh..difficult to find one like him..but on the other hand P Ramlee might be yes...

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 1:49 AM

p. ramlee... give us another 100 years to find someone like him.

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 5:22 AM

correct! he's evergreen legend...

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 7:58 AM

sadly, he's not young anymore. always been behind through his last part of life.

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 9:22 AM

that's made him different with others..and we never appreciate them till they dissapear..baru sumer nak kasi pingat itu ini..dunia!

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 9:53 AM

...pangkat & anugerah tu pun untuk kegunaan dalam dunia. doesn't make any different.

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 10:36 AM

tu la pasal..

Mommy Fara Says:
August 8, 2011 at 11:34 AM

Wow! Perbincangan hangat tentang si mendiang nie...

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 11:51 AM

hahaha..well MF..i guess this is a simple thought of 2 bloggers abt the legend around us..east and west..all over the world..apa kata tuan punya blog plak!

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 1:01 PM

this is not about the legend himself, tapi sejauh mana keperibadian dan sumbangannya mampu mempengaruhi generasi yang selepas zamannya. put away this fucking grunge legend the late mr. cobain, just look around us. sejauh mana karya atau sumbangan allahyarham p. ramlee dan sudirman mempengaruhi pemikiran kita. walau sekecil mana pun, kita tetap ingat hampir semua detik2 penting dalam hidup mereka. penting sangat ke?

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 1:30 PM

Detik hidup mereka is another different story @ x penting..tapi karya dan sumbangan mereka tu yg bagi warna pada senario self esteem kita as bangsa yang perkasa (isk..terkuliah la pulak..sorry eh)..tapi aku bajet P Ramlee tak akan meletop kalau tiada gandingan Sudin dan Ajis..apa-apa hal aku tetap suka Ahmad Nesfu juga M Zain!

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 2:11 PM

karakter pendokong la katakan. dalam sepuluh orang yang bekerja, cuma satu nama sahaja yang diperlukan. tapi dalam kes allahyarham p. ramlee ni, semua karya dia yang terkesan sampai hari ni bukan sahaja atas usaha dia sendiri... pasal `self esteem' dan `bangsa perkasa' tu, aku kurang setuju. kebanyakan (atau semua) ide genius dalam karya allahyarham cuma sekadar jadi bahan lawak walau pun kita tau yang kita cuma mentertawakan diri kita sendiri.

Lady Windsor Says:
August 8, 2011 at 3:46 PM

ok no prob..that's was my 2 cents worth..but then kira ok gak le coz other races kat malaysia ni pun julang P Ramlee..bukan senang nak tengok depa angkat bangsa kita..

SynicalMind Says:
August 8, 2011 at 4:08 PM

satu lagi kelebihan allahyarham, dapat hasilkan karya universal tapi dalam mood melayu.