fuckbook

| Wednesday, August 10, 2011 | |

fesbuk dah makin gila dia punya bosan.

mark zuckerberg buat social network ni memang untuk kawan2 (dan famili) aku `tag' dan `like' benda2 ngarut je ke?

tudung, butik, taska, kuih raya, kerepek, t-shirt, gambar musim mengawan....

tolong la wei, penat2 yahudi ni buat fesbuk, takkan nak guna untuk jadah ni je...!

i'm fucked!

31 comments:

Lady Windsor Says:
August 10, 2011 at 11:16 PM

hahaha..gambar musim mengawan..ada ke? woohoo itu sudah lain macam pengguna fesbuk ni, admit that mual nak baca posting gaduh dgn laki, malam2 sejuk sebab laki x ada..i said this not because of who i am tapi mereka ni macam tak tau malu (kalau aku boleh guna terma malu inilah) sampai cerita dalam kain pun nak heboh kat fesbuk...anyway dari sisi lain..ia mungkin 'damn' pada ko tapi 'good' pada mereka yang nak cari rezeki lebih..

SynicalMind Says:
August 10, 2011 at 11:24 PM

gambar bersanding la! permulaan dulu nampak macam best, masing-masing ada idea nak sembang. tanah runtuh, korupsi, bas eksiden tak ingat dunia... tapi sekarang dah macam bebal. "lapar, nak makan apa ye?" "rindu awak, awak rindu saya?" "siapa nak kaya, jom join!" "badol is now @ sungai buloh, by foursquare"... macam-macam diorang tulis kat dinding, tapi aku nampak kosong je.

Lady Windsor Says:
August 10, 2011 at 11:30 PM

tu yg aku tak tahan nak sengeh, sikit2 check in, sikit2 check in..tak campur lagi yg suka ambik pic sendiri tempek banyak2 kat situ..weird!

SynicalMind Says:
August 10, 2011 at 11:35 PM

satu lagi rasa suck dengan sesetengah yang suka `like' apa2 je yang orang post (at least kita tau dia masih wujud)....

Lady Windsor Says:
August 10, 2011 at 11:47 PM

maybe as for them 'like' is symbol of appreciation..or they really like the posting..we never know..

SynicalMind Says:
August 10, 2011 at 11:49 PM

but i need some words from them, not just a single click on that fucking `like' button...

Lady Windsor Says:
August 10, 2011 at 11:57 PM

wt kinda words?

SynicalMind Says:
August 10, 2011 at 11:59 PM

aku suka kalau orang kritik (kalau tak puji pun) opinion aku kat dinding.

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 12:27 AM

logik gak tu...sebab kritik lazimnya lebih ikhlas berbanding puji..aku jarang buat n3..lebih pada masuk baca..etc..

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 12:33 AM

...aku jenis yang malas membaca.

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 12:47 AM

aku terpaksa baca..banyak benda aku boleh detect kat setiap posting atau n3..

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 12:52 AM

aku akan baca kalau berminat. kalau sesuatu yang menjelikkan, aku takkan habiskan walaupun cuma post sepanjang satu ayat.

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 1:04 AM

pilihan di tangan ko...

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 7:34 AM

bukan selera aku nak tau kawan aku tengah bergembira berbuka kat mana... bukan komitmen aku nak jaga jerawat kawan aku yang baru tumbuh... bukan masalah aku kalau kawan aku tengah tengok tv kat ruang tamu... hahahaaa...!

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 8:07 AM

semua itu juga bukan selera aku..hahaha..tapi antara banyak2 tu ada yang aku terpaksa teliti...hahaha..SB la katakan..hik!

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 3:34 PM

alamak SB! seronok perhati aktiviti atau posting kawan2 kat fesbuk? hmm, aku pun teringin kalau aku punyai masa terluang yang lebih sedikit.

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 5:12 PM

alamak!! ko pun da tau aku SB kan..hahah..kena camouflage la sket beb..to be in group or else u will be rejected by them..

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 5:14 PM

1st time jumpa SB yang mengaku. good, memang jujur... hahaha!

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 5:54 PM

hahaha..ingat balik..kalau orang pandai..tak akan mengaku dia pandai..tapi kalau dia bukan SB, dan mengaku dia SB..apa kes?

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 10:26 PM

ini kira kes terpencil, di mana ada seorang SB dah buat pengakuan secara umum.

Lady Windsor Says:
August 11, 2011 at 11:34 PM

rare case with hidden agendas..jeng! jeng!

SynicalMind Says:
August 11, 2011 at 11:56 PM

tak perlu nak hidden sangat kalau untuk kebaikan.

Lady Windsor Says:
August 12, 2011 at 12:17 AM

kadang kadang kita nak buat kebaikan tapi org salah anggap..

SynicalMind Says:
August 12, 2011 at 12:20 AM

oh, sebab tu kena sembunyi diri? sebab nampak macam tak ikhlas buat baik kot.

Lady Windsor Says:
August 12, 2011 at 12:27 AM

payah nak tebak hati orang...sebab tu ada kata-kata rambut sama hitam, hati lain-lain...tapi hanya jauhari mengenal manikam...

SynicalMind Says:
August 12, 2011 at 12:30 AM

ha, betul sangat la tu. (jangan lupa topik: fesbuk) untuk kes posting kat dinding fesbuk, boleh ke kita kenal yang mana satu manikam?

Lady Windsor Says:
August 12, 2011 at 12:40 AM

tu la aku kata...hanya jauhari mengenal manikam...aku kalau jumpa 'manikam,' terus tag n klik like...hihi
while im not sure environment fesbuk ko macam mana...jadi tak boleh nak interpret lebih-lebih...
lagipun fesbuk ni medan menceria dan medan mencerca..tu yg aku tak gemar...tapi sama ada gemar atau tak..aku baca...

SynicalMind Says:
August 12, 2011 at 12:48 AM

hahaa... apa yang `manikam' ni semua cari dalam social network macam ni? selain daripa cari kawan lama/baru, bisnes, menghentam orang, bagi pendapat pasal isu semasa, tampat luah perasaan; apa lagi yang patut dicari?

Lady Windsor Says:
August 12, 2011 at 12:57 AM

ada manikam palsu, ada manikan immitate, ada yg orait...
depa cari partner kot...ntah kalu aku silap..naseb la..
hari tu aku baca kat paper, penyamun cari mangsa kat fesbuk..kan ke sikit2 check in, sikit2 check in...so kalu ko check ini kat memane..selain rumah..derang tahu mana ko ada..rumah kosong..apa lagi..

SynicalMind Says:
August 12, 2011 at 12:59 AM

hahaaa, konon2 nak update location. padahal secara tak langsung mendedahkan diri pada jenayah.

Lady Windsor Says:
August 12, 2011 at 1:14 AM

true!