dedicated to my two buddies

| Thursday, August 18, 2011 | |




dulu ada orang kata aku ni jiwang sebab aku boleh layan matahariku (agnes monica) secara marathon kat ofis. ada jugak orang pernah kata aku ni jiwa lembut sebab aku simpan video adia (sarah mclachlan) versi live kat handset. aku peduli apa kan...! aku akan minat semua benda yang aku anggap ada suntikan seni yang kemas dan berjiwa dalam satu-satu hasil karya tu.

tak kisah la kalau si adele aku tu boring tunggu aku lama sangat belek-belek baju kat bundle, lantak la. kalau aku yang berkepala botak (kadang-kadang) dan berpenampilan budak jahat ni tapi boleh bersandar dengan tenang sambil dengar angel (sarah mclachlan jugak)... yang penting aku cuba menghayati semua hasil kerja-kerja keras insan seni lain dalam bentuk visual, bunyi atau pun teks...

ok, video lonely day ni aku tujukan kat si NP tu supaya dia tak payah susah-susah cari bahu siapa-siapa lagi, needless tu pulak untuk LW, pandai-pandai la dengar... ingat, aku bukan jiwang ar...!

sedikit info untuk diri sendiri, selain daripada soulfly yang berasal dari brazil yang mempunyai basist serupa macam system of a down ni dah tangkap aku sejak album prophecy dulu (tahun tak ingat, lama dah), aku dah follow band ni sejak album steal this album lagi. lagu-lagu diorang memang cara sial...! lagi satu peel aku, aku lebih suka collect diorang punya vcd (zaman dvd belum naik) konsert. tak kisah la kat pertama complex atau kat pasar malam sekali pun (pernah beli vcd konsert slipknot kat pasar malam, brader jual tu siap tanya aku; cerita apa ni bang?). bangang meletup-letup...!

ok, untuk NP dan LW, enjoy je la sebab korang pernah komplen aku kasi up lagu-lagu sedih. kalau tak boleh layan, nasib la. sebab aku ni jenis pukul rata apa yang aku anggap berbaloi untuk dinikmati, tak kira la apa genre sekalipun, kecuali dangdut dan hindustan!

..........

60 comments:

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 7:26 AM

terbaekkkk! arghhh ko buat aku ingat 1st time aku masuk Fire kat Jalan Puncak dan discotheque kat Istana pada tahun 1994..ko juga buat aku ingat masa lepak dgn Air Supply walopon depa tu bukan rock keras...thanks beb...really appreciate that..i mean it!!

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 7:56 AM

nak sangat bang kepala? ada lagi, tapi lagu-lagu yang special untuk bang cuma sesuai untuk aku gunakan telinga tanpa kepala.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 8:12 AM

hahaha..bang kepala..o yeah bebeh..cukup la satu...sebab yg satu inilah akan sentiasa diingati..rather than yang kedua..atau ketiga..atau keempat..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 8:15 AM

pergh...! bunyi dia gila sadis.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 8:28 AM

dah la bunyi gila sadis...campur plak dengan lampu x cukup letrik tu...berkali-kali sadisnya...lepas tu aku akan toinggg! pening kepala otak..hahahah

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 8:33 AM

sori beb...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 8:38 AM

no prob...sometimes i need that to stimulate my nerve..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:16 AM

hahahaa...! (harus ke aku gelak?)

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 11:24 AM

ko gelak? (ada aku kesah...)

Mommy Fara Says:
August 18, 2011 at 11:31 AM

Good Enough Sarah McLachlan adalah yg terbaik dalam byk2 lagu. Aku juga peminat Sarah. Hehehe...

Soulfly? Entah. Tak bape nak masuk. Nape ye? Hahahaha...

Dlm byk2 band lak....aku rindu sgt ngan FATA. Tataulah np ye. Tu je yg aku rindu. Lagi-lagi zaman Ben Perri. Hehehee....

Komen LW atas sekali tu...masuk FIRE? Mase tu agak2 umur bape ye? Huhuhuhu...gig ke tu?

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:33 AM

LW: ok, aku sengih...
MF: mujur, zaman LW masuk fire aku masih belum bermigrasi ke sini.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 11:41 AM

MF: hahaha..cer teka agak2 baper umur i masa tu...:-)
SM: haishh tua dah aku ni..but nothing to do with that...age is a matter of figure only..kan? sorry cakap, i always young at heart...kih!kih!kih!

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:47 AM

...tepuk dahi aku tengahari ni!!! hahahaaaa...!!!

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 11:58 AM

SM: sekali lagi...ada aku kesah!

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 12:06 PM

tapi aku kisah, seronok tengok orang masuk bakul ni. nak tumpang, tak larat pulak. hahahaa...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 12:17 PM

hahaha..ada aku kesah ko tepuk dahi ke apa...ko x masuk bakul, ko masuk lift, tekan butang, naik sendiri..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 12:20 PM

i nak follow naik bakul antik... hahahaa...!

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 12:23 PM

keh!keh!keh! bakul antik tu beb!

Mommy Fara Says:
August 18, 2011 at 12:57 PM

Masuk FIRE sbb ade pe? Err...skg nie umur 30?

Mommy Fara Says:
August 18, 2011 at 12:58 PM

ms msk umur 14? 15? 16? 17?

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 1:08 PM

MF..more than that..went to fire for the purpose of observation...ngee!

Mommy Fara Says:
August 18, 2011 at 3:30 PM

Wahhh! Sudah lebih dr 30? Thts y....FIRE tu thn smpi thn bape? Wahhh! Terkejut gile. Igt LW baya2 saya...hahahahaha!

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 3:41 PM

sorry terlambat chek in..
lagu tu nanti i dengar kat rumah sebab kat office dia asyik buffering jer..

wey i sedih u upload lagu tu sebab time raya jer laa..lain hari mcm deepavali ker, u pasang lagu raya tu confirm i tak sedihhh...

eh i layan dangdut gak..time karaoke sebab kalau layan lagu jiwang, sure lelap punya...
eh lagu2 dalam kuch kuch hotta hai pun i layan siap dancing2 lagi..ha ha ha... i layan pun layan semua genre..

apapun tq sebab mengiktirafkan i dan LW adalah ur buddy...weeee sukaaaa...

i suka orang gunting rambut ala2 botak...dan penampilan budak jahat...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 3:47 PM

LW: bakul antik yang vogue... hahahaaa...!
MF: dia kata umur tak penting, yang penting jiwa dia sentiasa muda... betul tak LW?
NP: kalau diwali, aku kena cari lagu tu dalam version tamil la.

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 3:53 PM

i lagi lama, masuk BAZE... kat area KLCC..sekarang nan adoo...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 4:00 PM

NP: pergh...! dah lama dah... tapi jangan lupa perkataan `vogue' tu.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 4:31 PM

MF: maybe i pangkat makcik2 dah dgn u olls tapi i nak gak membaya2kan diri dengan u ollss..
SM: bakul antik yang vogues??? clever!!
SM lagi: ya..umur banyak pun kalau pangai buruk, tak guna jadi orang dewasa..begitu juga muda jangan disangka anak, maybe kepala otak leh pakai tu...
NP: baze..whoaaa so lama u...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 4:33 PM

ooppsss tertinggal...

NP: terharu gitu ada mamat blogger muka legend berhati cute iktiraf kita as buddy kan..o yeahh!

Mommy Fara Says:
August 18, 2011 at 4:36 PM

BAZE? Maaf, I antara yg termuda ke nie?....Kat area2 dkt KLCC yg tau cume teratak dangdut je....anyone tau? =p

LW - Ouh. Cute eh? Hahahahah!

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 6:26 PM

MF, sapa cute? U cute ke I yg cute? Ahak...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:22 PM

LW aje: yup, siapa-siapa yang nak naik bakul antik yang vogue, aku nak follow. aku akan `buddy'kan semua orang yang `buddy'kan aku; tak kira umur, tak kira gender, tak kira status, tak kira bangsa, tak kira asal ceruk mana, tak kira berapa tinggi, tak kira berapa berat, tak kira pakai kebaya amoi or what so ever...

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 11:34 PM

i think i yang paling 'muda' kat sini... baze tu dah tinggal kenangan dah...

SM: aaaah statement synical sungguh laa synical....

LW: tetiba SM mcm termalu2 gituh..

MF: teratak dangdut? kompleks wilayah pun ada dangdut jugak kan...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:47 PM

mujur di sini cuma aku yang punyai fizikal dan jiwa yang sentiasa muda.

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 12:23 AM

SM: eh hellooo..ko jangan lupa walaupun fizikalku tua bangka...ingat...aku young at heart...hihi! (sebab aku minum air kelapa muda setiap hari...)
NP:...dan rasanya i yg plg senior (sorry tak best le sebut tua...)kat sini...huhu
MF: sekarang pun banyak gak lagi kelab dangdut, kelab malam apatah lagi...tepi opis i pun ada kelab malam...selangkah je pulak tu dr opis...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:25 AM

LW: jom join aku dalam `kesatuan fizikal & dan mental muda selamanya'...

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 12:26 AM

i'm also young at heart..
lebih2 lagi rambut pun dah jadi brown sekarang ni...ha ha ha..

i think i'm senior than u laa LW

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:35 AM

NP & LW: cukup tu, jangan berebut nak jadi `senior' kat sini. aku awardkan korang berdua vogue je...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:35 AM

apa komen NP dengan lonely day tu? ok? takde kaitan dengan raya langsung kan?

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:07 AM

SM: bluekkkk...okeh! okeh! aku join pertubuhan muda semalaya ko tu..
NP: rambut brown? wow!!! mak kagum sehhh..hihi

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 1:10 AM

LW: maaf, aku tak dapat komen pasal rambut sebab rambut aku tak pernah melebihi suku inci. back to the topic, what d ya think bout the song?

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:27 AM

i like both songs..basically im not concentrate in lyric bcoz aku selalu beri perhatian pada lagu dulu, baru go to lyric..ini kalau zaman aku muda2 le dulu but nowadays more to oldies and contemp like marka ko punya album...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 1:30 AM

LW: sampai sekarang aku masih dengar lagu-lagu dari band-band yang pernah aku follow dulu... cuma sekarang aku tak berapa kenal dengan band generasi muda...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:37 AM

aku start dengan beatles, kenny rogers, stevie wonder, roberta flack, frank sinatra, engelbert humperdinck etc sebab my late father suka sangat beatles..my arwak mom pula more to hindustan...aku jadi confuse tapi pengaruh bapa kuat dengan segala bagai rekod lama yg macam piring hitam tu...aku tersuka mereka itu sampai sekarang..
masa aku study kat KL, housemate pula gila underground and rock...tiap2 malam melalak dengan def leppard, silkhanaz etc bagai yg ganas2...and till now, my housemate dulu tu...lecturer geology in UM, a mother for 5 kids + yg dalam perut..masih gila undergrond..the other day ingat tak ada konsert def leppard ke apa kat Singapore...dia pergi dgn husband dan bawa kesemua anak...aku tatau apa kepala otak macam tu...minat gila babas dengan lagu rock..dan dia fluence aku utk minat underground sekejap...

eh aku kuar topik ke?

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 1:41 AM

nope, sangat terkawal dalam perbarisan, mendalami topik. aku masa zaman study dulu pun biasa ikut gig kat KL ni, suka cari material sebelum internet jadi trend macam sekarang, cuma sekarang komitmen kerja lebih penting. ohye, dengar khabar band dalam top list aku nak datang sini around the end of this year.

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:50 AM

what band is that?
aku actually menjurus pada teater..so selain dengar konsert poyo kat rumah sewa aku tu, aku lepak dengan geng teater kat padang merbuk...dulu ada panggung teater kat situ now dah jadi ASWARA..even panggung anniversary kat UM pun banyak perform teater, DBP as well as DBKL dan panggung bandaraya...aku tak miss p tonton..

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 1:54 AM

teringat teater kalau tak silap keris sang puteri (vanida imran) kat istana budaya, masa tu nak tergelak dengar bunyi berdesing roda stage bergerak macam basikal takde minyak gris!

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 2:10 AM

itu kelemahan dunia teater kita..namun ada usaha untuk memperkemaskannya...kalu ko biasa dengan dewan teater di DBP, agak advance..but then...haymajesty teater in London is superb tapi tiket mahal gila...rege tiketnya aku boleh guna makan sebulan...sebab phantom of the opera tayang kat situ..aku buat2 pejam mata kerana minat dengan teater tu..sigh!

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 2:13 AM

hahahaa.... maaf, secara jujurnya itu bukan dunia aku, sekadar suka mengambil tau.

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 2:24 AM

ya..ko rock head banging while aku spesies semua nak tahu..so aku mix around..janji kalu org cakap pasal topik tu, at least aku tahu le juga...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 2:28 AM

sebab tu aku suka jadi buddy ko. hahahaa....

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 2:33 AM

owhh itu macam eh...nasib baik awal2 ko dah ngaku muka legend hati cute...kalu tidak...aku back hand dah...heppp masuk baris!! hahahah...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 2:36 AM

silakan masuk...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 2:38 AM

dush!!

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:05 PM

weyyyy aku suka def leppard..
penah pegi konsert dia kat stadium merdeka kl
dok depan pastu ternampak perut penyanyi utama..
balik jadi angau...wahhh seksi seksi...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 10:28 PM

NP: perut modal mandrem tu! jaga-jaga!

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 10:33 PM

NP: weii banyak bende lain lagi bleh suka...perut juga yang nampak ya...aku fenin! ekekekek...

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:36 PM

@LW
kerana perut dia begitu berharga... ha ha ha

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:40 PM

alamak..i silap tengok ikon kot..supposed reply to SM tadi.. ha ha ha...

kita buat sekali lagi..

@SM
kerana perut dia begitu beharga...


@LW
entah tak tahu tetiba mcm suka kat perut si penyanyi def leppard tu..

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 11:09 PM

NP: ko patut cuba alih perhatian kepada mereka yang berkepala botak, sebab mereka juga sentiasa kelihatan anggun, berwajah legend, berhati cute... hahahaa!

Lady Windsor Says:
August 20, 2011 at 9:09 AM

SM: hahaha..promote jangan x promote...but its true, my A too is botak..hik!