cerita politik sikit

| Thursday, August 18, 2011 | |
Najib had said that censorship laws are no longer effective in this day and age and can cause even more damage, citing the example of how his administration’s blacking out of an article on the July 9 Bersih rally by The Economist garnered more negative reaction than the actual story itself.
-Malaysian Insider; August 17, 2011


...la, baru tau ke? Ada antara kami yang melihat dengan telinga, mendengar dengan mata, merasa dengan hati. Kami membutuhkan keterbukaan...

*aku suka baca paper pagi-pagi sebab dapat tengok banyak drama free.

35 comments:

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 9:33 AM

ntah kenapa aku cuma nampak "...tengok banyak drama free." what do u mean by that...haha

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:15 AM

...landskap politik kita ini dipenuhi dengan mereka yang penuh dengan idea untuk bercerita. betapa beruntungnya kalau mereka ni berkemampuan berkarya, mesti lebih berwarna lagi arena sastera kita.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 11:23 AM

owh ok..sudah semestinya tu..masing2 menjadi pelakon yg cukup hebat di pentas sendiri kan...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:29 AM

media di sini sekarang dah jadi medan perlawanan antara drama; drama siapa lebih menarik, kisah yang mana lebih tragis, siapa pelakon paling handal, pengarah mana yang paling hebat akan menang. aku? aku cuma jadikan mereka itu sebagai bahan gelak aku je. sambil aku membina pendirian aku terhadap setiap mereka.

Mommy Fara Says:
August 18, 2011 at 11:31 AM

tak masuk otak!

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:35 AM

MF: anggap je macam rancangan sitkom macam yang kawan aku pernah cakap...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 11:56 AM

media oh media! ada pemain, ada lah benda yg media nak perkatakan..chain of life..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 12:06 PM

asalkan aku tak terbawa-bawa sudah...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 12:15 PM

aku tau ko x akan sama sekali terbawa2 sebab ko melihat dari sisi berbeza berbanding mereka..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 12:19 PM

cuma aku paksa jugak diri aku ambil tau, walau kadang-kadang semua itu meloyakan...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 12:21 PM

ko kena ambil tahu..jangan remotekan diri duduk dalam gua jer..ada juga sisi baik media...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 3:44 PM

sebab tu setiap malam jam 8 aku akan pastikan mata aku tak lepas dari skrin tv aku, pagi-pagi perkara wajib sebelum buat bukak paper dulu. tapi aku buat semua tu dengan mulut tersengih...

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 3:51 PM

drama drama drama...
cakap beria tapi hakikatnya adalah tidak seprti yang dicakapkan...

contoh: bekas MB selangor..perangi rasuah alih2 diri sendiri terjebak dengan rasuah...naik turun mahkamah...

mmmm.... politician kan mesti pandai berkata2 kalau tak, jangan jadi politician...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 3:58 PM

NP: "anda perlu pandai menipu untuk menjadi ahli politik". pernah dengar/baca statement ni tapi lupa kat mana.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 4:25 PM

selain berstatus politikus, mereka juga adalah politipus..

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:17 PM

rakus!

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 11:30 PM

better tengok citer sivaji the boss.. ada ungkapan tentang politician yang begitu synical...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:33 PM

NP: wah, girl vogue kita ni memang betul-betul dah tangkap sama the superstar kita la... aku suka rajni ketika dia buat comeback dengan imej botak, persis diriku ini! hahahahaa!

Paria Perawan Says:
August 19, 2011 at 12:01 AM

nice quote bro!
ahahahahahha

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:10 AM

sitkom percuma...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 12:16 AM

err korang ni asyik up sivaji the boss jer..ingat tak MGR? dia pun hero tamil yg top sekitar 70-an tau!

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:24 AM

LW: tapi MGR ada pakej tambahan kat depan, tak relevan dengan kehendak semasa. tak howt cikaro kata.

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 12:24 AM

@LW
MGR citer lama... tak best kottt...

sivaji bestttt.... citer pun best.... menyengat gituh...

@SM
i tengah bayangkan kebotakan u nih....

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 12:53 AM

SM & NP: mwahahahaha adoiiyai..korang memang sehati sejiwa pasal sivaji ehhh...geli hati aku...egegegegeg!

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:57 AM

NP: kebanyakan chick kat luar sana kata botak ni sexy. sebab tu aku kekal botak sejak sekolah
LW: sivaji pada aku antara filem paling berani
(kali ni dengan aku sekali keluar baris!)

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:04 AM

mwahahaha (gelak guling2) finally ko kuar baris gak kan..well done bebeh!

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 1:14 AM

LW: aku keluar baris sebab tajuk entri ni memang berkaitan golongan manusia yang sering terkeluar dari landasan. just follow the leader rite?

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:23 AM

clever boy!

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 1:37 AM

boy at heart...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:46 AM

correct!

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:02 PM

manusia mana yang tak penah kecundang... ha ha ha...

jangan pulak sampai botak licin pulakkkk..tu dah tak seksi o...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 10:27 PM

aku selesa macam ni, yang penting adele suka. hahahaaa...!

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:29 PM

ha ha ha... perasan lah kau SM...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 10:31 PM

hahahaaa...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 10:32 PM

NP: dia perasan seksi le tu...konon adele suka la sangat!