Anger...!

| Wednesday, August 17, 2011 | |



rasa macam nak tengok, tapi schedule kat tgv tak keluar lagi. aku suka watak antagonis filem ni yang aku rasa memang true abis...!

40 comments:

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 12:34 PM

citer pasal apa ni tambi?? ha ha ha..

i bab citer ganas gini kurang suka laaaaa.....

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 12:45 PM

tak tau lagi, tengah cari info. tapi tengok trailer je boleh menggelegakkan gelora edrenalin aku. takpe, aku tunggu ch951 astro je...

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 1:08 PM

aku x de astro..tention!

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 1:17 PM

LW: hahaaa... sori, lupa pulak. inilah salah satu sebab aku terus stick langgan astro, sebab ch951 tu.

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 1:36 PM

i langgan astro sebab kalau nak harapkan siaran tv free amatlah mengecewakan siarannya...reception tak elok..

pasanglah astro supaya dapat reception baik, lepas tu hooked walaupun kadang2 sakit hati time hujan...

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 1:42 PM

kita hidup dalam dunia yang mana terdapat pilihan yang terhad.

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 1:59 PM

sighhhh....

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 2:01 PM

dengan ketiadaan pilihan itu la kita diambil kesempatan! (sigh jugak)

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 2:07 PM

betul..
bak kata orang..take it or leave it...

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 2:10 PM

ya, pilihan yang kita ada cuma:
1. take it
2. or leave it die...

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 2:27 PM

sighh!!!...aku di sg long lagi tiada pilihan...kiri kanan cina...depan india..balik2 sembang dgn korang je la..

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 2:35 PM

samalah dgn i...
jiran sebelah apartment...2 pintu cina, satu pintu sabah kot..bukan melayu sebab badan penuh tatoo..
tu pun jarang2 dapat tengok

balik cepat2 masuk rumah...

ni pun tersadai kat rumah..konon nak tengok wayang kat IOI mall..alih mengadap lappy borakk dgn korang berdua...


pastu dok fikir nak masak apa petang nanti... kejap nak masak spaghetti, kejap nak masak nasi goreng, sighhh lagi..

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 3:00 PM

whoaaa kat rumah ek..heaven..how i wish..tapi tu le nak cuti pun senak! i nak bagi cadangan, sila masak spaggeti...

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 3:12 PM

selangor kan cuti hari ini..

spaghetti goreng taruk cendawan, taruk ayam, taruk udang...taruk segala mcm yang ada dalam peti sejuk...

basil pesto ada tapi tak try lagi... tu nak kena gaul masa panas lagi tu....

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 3:19 PM

tetiba laparnya...o ya i kat KL, x dak cuti.

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 4:11 PM

SATU: aku dalam lingkungan kekuasaan wilayah persekutuan, tiada cuti kecuali cuti sakit atau kecemasan.
DUA: kejiranan aku dah lama praktikkan semangat 1malaysia sejak lebih 10 tahun dulu lagi. kanan; dua rumah india, lepas tu cina driver teksi. depan; india tokey kedai kat puchong, sebelah kanan dia melayu, kiri india. kiri; melayu baru 3 bulan pindah, lepas tu singh yang jugak baru 3 bulan pindah dari ipoh kemudian rumah melayu bisnes pasar malam.
TIGA: aku dah lupa apa tajuk entri ni!

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 4:21 PM

mwahahaha..ko kena bare in mind...aku sama NP tak suka masuk barisan...kih!kih!kih!

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 4:26 PM

LW: pening ar aku dengan korang ni. macam ni tiap-tiap hari aku kena buat entri tajuk BEBAS!

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 5:04 PM

sila buat tajuk bebas gerenti aku akan berleluasa..hahahaha

SynicalMind Says:
August 17, 2011 at 6:46 PM

sebab tu aku taknak buat. hahahaaa...!

NenekPenne Says:
August 17, 2011 at 9:59 PM

tapi kau bergaul mesra tak dengan jiran2 kau tu SM?

alahhh tak buat tajuk bebas pun, kami dah terbabas keluar barisan.... kan LW kan..

kami umpama mereka yang berkata, i nak shopping kasut jer...kasut je tau..balik2 yeahhh ada kasut, ada baju, ada mcm2... tak boleh nak stick to one topic jer...boringggggg....

Lady Windsor Says:
August 17, 2011 at 10:21 PM

yeah NP..boringkan kalu skima sangat...really not me beb, x happening eh..tapi baguslah SM, musti boleh jadi ketua darjah sebab sentiasa nak suruh kita masuk barisan...(ini SM mesti lagi hangen ni...hahaha)

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 1:39 AM

NP: aku ngam dengan macha (dengan mak dia yang rajin tegur) sebelah kanan, jiran baru sebelah kiri, dan jugak brader askar pencen kat depan kiri... bersyukur jadi lelaki, kelebihan ketika bershopping.
LW: ketua darjah? rekod aku masa kat sekolah teknik dulu sangat hitam, pakar panjat pagar; tengok midnight kat leisure mall, ngeteh kat stulang, kacau cikaro ypj; aku antara pailang. jadi sekarang masih cuba pulang ke pangkal jalan dengan berbaris secara terkawal...

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 7:14 AM

SM: hahahaha...berbaris secara terkawal? okeh aku respect! well...when u look back a path that make ur day...that's so sweet..pls do not regret with what happened before..its apart of a life journey dear! u cannot change the past but u can try the best for the future..past is history, today is present and tomorrow is mystery..we never know!

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 8:05 AM

combination of that freaking three elements; future, history and mystery. well, they make our life worth to live.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 8:19 AM

absolutely true!

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 3:49 PM

wahhh hebatnya hidup kau SM masa muda belia... hidup mcm tu lagi adventure dari hidup macam masuk baris...

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 3:56 PM

NP: sebab tu sekarang aku lebih suka masuk (atau keuar) baris dalam keadaan terkawal, derap langkah biar sekata, hayun tangan biar berima, laung suara sampai bergema...! hahahaa... tapi tak boleh buat sorang-sorang la.

Lady Windsor Says:
August 18, 2011 at 4:44 PM

SM: uikss tu gaya nak march..payah tu..berlatih tiga tahun pun belum tentu seia sekata..but then think positive...

(aku kuar topik jap) anyway cakap pasal baris dalam keadaan terkawal, derap langkah biar sekata, hayun tangan biar beritma, laung suara sampai bergema......bravo to team rotu um batch 91-93 yg menang kawad kaki di usm selepas 12 tahun x menang...perghh!

SynicalMind Says:
August 18, 2011 at 11:32 PM

(nak ikut keluar topik) rotu, satu kebanggan kepada setiap anggotanya. seperti kawan aku semasa dia di uitm 10 tahun dulu. akan menceritakan kehebatan rotu setiap kali berjumpa.

NenekPenne Says:
August 18, 2011 at 11:48 PM

SM: uitm 10 tahun dulu...mmmm tak kenal sebab i dah tinggalkan uitm sejak 18 tahun dulu... and back again for my degree...


LW: barislah kau sorang2 SM, i dengan LW nak rehat kat bawah pokok sambil minum lemonade ice..wahhhh besttt...sejukkkk cooling and refreshing for my tekak....

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:06 AM

aku pun nak follow relax sambil sembang-sembang bawah pokok.... oh ye, cendol kat depan masjid bk4 memang terbaik...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 12:46 AM

SM: yer...ROTU..satu kebanggaan kepada budak2 yg masuk kawad ni..tiap2 minggu panjat truck 1 tan..kasut kilat hitam dan uniform tok sah citer la...isk tetiba aku miss M16...
NP: o yeah jom...sambil makan kuih cekodok udang...yummy...SM ko masuk barisan..kita orang memang x suker berdiri lelama..baik la lepak kat tempat cool ni...
SM lagi: rojak mamak tepi jalan dari BV nak p ke BSC pun terbaekk juga...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 12:51 AM

LW: cuaca panas, tepi jalan, bawah pokok, minum cendol, makan rojak... satu senario kegemaran aku...

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 1:13 AM

aku pun..tsk!!

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:13 PM

cendol?? no no not for me
ada satu citer misteri pasal cendol tu
baik u all peratikan kenapa cendol mamak, santan nya cantik jeee....

ada orang kata, dia letak katak dalam air santan tu... katak tu diletakkan dalam kain dan direndam dalam air santan tu..tu pasal air santannya elok jer...

sejak dengar citer tu, terus aku uweeeeeeekkkkk nak makan lagi...

aah lemonade auntie annie lagi best.... hiks...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 10:37 PM

NP: aku percaya dengan "ada orang kata" sebab dengan "apa yang orang kata" itulah yang menyebabkan kita taknak buat pertimbangan dalam melakukan keputusan. ikut sangat "apa yang orang kata"...

NenekPenne Says:
August 19, 2011 at 10:45 PM

SM
betul laaa apa yang orang kata tu..
tak kan kau tak ddengar mcm2 citer pasal menda2 kotor yang diletakkan dalam makanan sebagai pelaris?

Lady Windsor Says:
August 19, 2011 at 10:48 PM

NP: i dengar ada orang kata pulak, mamak letak cacing dalam uncang kain putih, direndam dalam santan, sebab tu santannya lambat basi..tapi pertimbangan akal i kata, makan kalau konfiden, blah kalau was2..so i guna skala cleanliness kalau nak makan cendol mamak...

SynicalMind Says:
August 19, 2011 at 10:56 PM

kesangsian tentang kebersihan ada di mana-mana walau pun di hotel 5 bintang. kawan aku yang kerja pizza hut dulu pernah kata tikus perkara biasa dalam kitchen dia. adik aku pulak pernah kerja kat armada, dia dan kawan-kawan lain biasa alih lipas dari pinggan atau kitchen top masa nak serve.